Manchester City kaipaa kipeästi lisäpisteitä, jos se aikoo vielä haastaa Liverpoolin taisteluun kauden 2019-2020 mestaruudesta. Helpolla puolustava mestari ei niitä tänään kuitenkaan Wolverhamptonin kotikentältä saa, sillä City joutui jo 12. minuutilla alivoimalle.

Suoran punaisen sai vieraiden selkeä ykkösvahti Ederson. Wolvesin puolustuksesta lähtenyt pitkä avaus tavoitti Diogo Jotan, ja brassimaalivahti ryntäsi alueeltaan ulos palloa tavoitellakseen. Ensimmäisen kosketuksen otti kuitenkin Jota, ja sen jälkeen hän kaatui tantereeseen kontaktin seurauksena.

Hidastus paljasti, ettei kontakti ollut törkeä, mutta tuomari Martin Atkinsonin ratkaisu oli armoton. Videolta päätuomari ei itse käynyt tilannetta tarkistamassa, vaan punainen jäi voimaan. Edersonin vanttera keho osui Jotaa kyljen ja käsivarren seudulle.

Peliä jatkettiin Wolvesin vapaapotkulla, josta ei maalia syntynyt. Tolppien väliin kiirehti kakkosvahti Claudio Bravo, jonka tieltä pois vaihdettiin Cityn ainoa hyökkääjä Sergio Agüero.

Seuraava puhuttava tuomariratkaisu nähtiin reilun 20 minuutin pelin jälkeen. Riyad Mahrez kaadettiin Wolvesin puolustusalueella, ja Atkinson määräsi pallon pilkulle keskusteltuaan videotuomarin kanssa. Wolves-vahti Rui Patricio torjui Raheem Sterlingin ampuman rankkarin, mutta pilkku määrättiin uusittavaksi puolustajien sännättyä alueelle liian aikaisin. Tämäkin tarkistettiin VAR-huoneessa.

Cityn manageri Pep Guardiola viittoili sivurajalta ilmeisesti vetäjää vaihdettavaksi, mutta Sterling asettui silti uudestaan pallon taakse. Tälläkin kertaa Rui Patricio torjui kudin – samasta alakulmasta – mutta nyt paluupallo kimposi suoraan Sterlingin jalkoihin, ja tämä siirsi pallon maaliin.

Peli on 29 minuutin kohdalla tilanteessa 0-1.

Juttua on muokattu 27.12. kello 22.24. Cityn rankkaria ei uusittu Rui Patricion liikahtamisen vaan puolustajien boksiin säntäämisen takia.