Valioliigassa pelattiin perjantaina vain yksi ottelu, mutta siitä riittää puheenpartta vaikka kokonaisen kierroksen edestä. Niin huikean trillerin Wolves ja Manchester City tarjosivat.

Liverpoolia ja Leicesteriä takaa ajava Manchester City joutui kovan paikan eteen jo 12. minuutilla, sillä se joutui jo varhain alivoimalle. Punainen kortti nousi, kun Cityn maalivahti Ederson törmäili rangaistusalueen ulkopuolella Wolvesin Diogo Jotan kanssa. Jota oli päässyt Cityn puolustukselta karkuun ja ehti palloonkin ennen brassitorjujaa. Edersonin kroppa kuitenkin osui voimalla Jotan kylkeen ja tämä putosi nurmen pintaan. Erotuomari Martin Atkinson oli armoton.

Edersonin tilalle tolppien väliin juoksi Claudio Bravo. Vaihtopenkille sai puolestaan talsia Sergio Agüero.

Ulosajoepisodi oli kuitenkin vasta tapahtumarikkaan varttitunnin alkusoittoa. Seuraavaksi videoita kelailtiin, kun Riyad Mahrez meni melko helposti Wolvesin rangaistusalueella nurin. VAR-tuomari näki tilanteessa rikkeen ja pallo vietiin pilkulle.

Wolves-vahti Rui Patrício torjui Raheem Sterlingin heikon yrityksen, mutta rankkari päätettiin uusia Wolvesin puolustajien hötkyiltyä liikaa alueelle tulossaan. Sivurajalla Pep Guardiola huitoi pilkun ampujaa vaihtoon, mutta Raheem Sterling ei vastuuta jakanut. Vielä toisellakin yrittämällä Rui Patrício oli etevämpi – torjuen pallon samasta kulmasta – mutta nyt Sterling ehti ensimmäisenä paluupalloon ja muutti numeroiksi 1-0.

Squawka Live

@Squawka_Live
12': Ederson sent off
23': VAR awards Man City a penalty
23': Rui Patrício saves Raheem Sterling's penalty
24': VAR awards a re-take of the penalty
25': Rui Patrício saves Raheem Sterling's penalty again
25': Raheem Sterling scores the rebound

Bonkers.

Avausjaksolla pelattiin maalivahdin vaihdon ja videotarkistusten takia lisäaikaa peräti seitsemän minuuttia.

Toiselle puoliajalle kotijoukkue Wolves tuli terävästi. Raúl Jiménezin hyvä chippi vapautti Diogo Jotan vetopaikkaan, mutta portugalilaisen tökkäys karkasi maalin yli. Toista jaksoa oli pelattu vasta puolitoista minuuttia.

Muutamaa minuuttia myöhemmin iski kuitenkin vierasjoukkue City, ja toistamiseen Raheem Sterling. Kevin de Bruyne löysi ison aukon Wolvesin puolustuksesta, Sterling kirmasi karkuun ja chippasi pallon yli Rui Patrícion: 0-2.

Vasta vieraiden toisen maalin jälkeen Wolves todella heräsi. Etenkin Jiménez, Adama Traoré ja Jonny Castro olivat terävinä. Jo heti Sterlingin maalin jälkeen saatiin kaksi varoitusta tulevasta. Ensin Jonny kaadettiin, mutta rankkaria ei tullut VAR-tarkistuksen jälkeenkään. Sen jälkeen Jiménez laukoi tulisesti ohi maalin, mutta peliä jatkettiin maalipotkulla, vaikka kuti muuttikin suuntaa Fernandinhon kengänkärjestä.

55. minuutilla Cityn verkko kuitenkin soi. Sterling menetti pallon keskiympyrässä, ja pallon riistänyt Ruben Neves jatkoi Traorelle. Tämä ei epäröinyt, vaan otti vaadittavan tilan ja laukoi tarkasti tolpan kautta kauden kolmannen maalinsa Cityn verkkoon kahdessa valioliigapelissä. Ei hassummin, kun Traorella on koko kaudelta valioliigamaaleja vain neljä.

OptaJoe

@OptaJoe
3 - Adama Traore is only the third player to score three goals in a single Premier League season versus Pep Guardiola's Man City after Eden Hazard and Jamie Vardy (both in 2016-17). Menace. #WOLMCI

Squawka

@Squawka
Adama Traoré has now scored three goals from outside the box in the Premier League this season, Riyad Mahrez (4) is the only player with more.

Another string to his bow.

73. minuutilla Wolves oli ensi kerran todella lähellä tasoitusta. João Moutinho antoi päätyrajan läheltä hyvän vapaapotkun, mutta Romain Saissin pusku meni hieman ohi maalin.

82. minuutilla Wolvesin sinnikäs painostus palkittiin. Kentän hahmo Adama Traoré nousi jälleen todelliseksi Cityn-kaatajaksi. Traoré kävi prässäämässä fyysisyydellään pallon pois Benjamin Mendyltä. Traoré taklasi Mendya aivan päätyrajan tuntumassa, mutta sääntöjen puitteissa. Tarkka syöttö Fernandinhon jalkojen välistä löysi maalin edustalta Raúl Jiménezin, joka tyrkkäsi kliinisesti pelin tasoihin.

Kun homma oli alkanut sujua, vei Wolves työnsä maaliin asti. Nyt roolia otti Irlannin maajoukkuepelaaja Matt Doherty. Raúl Jiménez jatkoi pallon fiksusti kantapäällään Dohertylle, tämä hassutti toisella jaksolla jatkuvasti vaikeuksissa olleen Kyle Walkerin ja laukoi vasurillaan voittolukemiksi 3-2.

Ohi ei peli ollut silti vieläkään, vaan kotiyleisössä löi varmasti yhden jos toisenkin sydän tyhjää vielä lisäajan kolmannella minuutilla. Raheem Sterling laukoi nimittäin vapaapotkunsa ylärimaan ja hattutemppu jäi vain senteistä kiinni. Wolves kuitenkin kukisti lopulta puolustavan mestarin myös kauden toisessa kohtaamisessa (ensimmäinen päättyi Wolvesille 2-0).

Tuloksen myötä Wolves nousi sarjassa viidenneksi, kahden pisteen päähän Chelseasta. City jatkaa kolmantena, 14 pistettä ottelun vähemmän pelanneesta Liverpoolista jääneenä. Pitkään ei valioliigajännärien tarvitse seuraavia näytelmiä odottaa, sillä jo lauantaina pelataan taas kuusi sarjaottelua.