Englannin A-maajoukkueen kaikkien aikojen maalintekijä ja entinen kapteeni Wayne Rooney debytoinee tällä viikolla uuden seuransa Derbyn riveissä Mestaruussarjassa.

Rooney, 34, solmi viime kesänä Derbyn kanssa sopimuksen pelaaja-valmentajan roolista. Valmentajan työt ja treenaamisen hän aloitti jo aikaisemmin, mutta hän saa virallisesti pelata vasta tammikuun siirtoikkunan auettua. Viimeksi Rooney edusti Major League Soccerin D.C. Unitedia.

Derbyn manageri Phillip Cocu vihjasi, että Rooney saattaa debytoida torstaina kotiottelussa Barnsleya vastaan, kun Krystian Bielik ja Tom Lawrence ovat pelikieltojensa takia sivussa.

– On vain oltava todella onnellinen, jos Rooneyn tasoinen pelaaja, jolla on tuollainen ura ja kokemus takana, on täällä ja käytettävissä. Joten en suoraan sanottuna tarvitse mitään pelikieltoa harkitakseni häntä aloituskokoonpanoon, kommentoi Cocu Sky Sportsin mukaan.

– Hän on kunnossa, hän voi aloittaa, mutta hän tarvitsee muutaman pelin [päästäkseen vauhtiin]. Odotukset ovat korkealla, kun hän rupeaa pelaamaan, mutta meidän on annettava hänelle muutama peli aikaa.

– Joten ehkä alku ei suju täydellisesti, mutta on tärkeää, että hän pääsee joukkueeseen sisään mahdollisimman pian.

Rooney on viimeksi pelannut virallisen ottelun 19. lokakuuta, jolloin hän jätti hyvästit D.C. Unitedille.