Arsenalin Mikel Arteta on korostanut antamissaan haastatteluissa, ettei seura suunnittele suuria muutoksia joukkueeseen tammikuun siirtoikkunassa. Puolustajahankinta lienee kuitenkin jokseenkin välttämätöntä, sillä Telegraphin tietojen mukaan on todennäköistä, ettei 24-vuotias Calum Chambers tällä kaudella enää pelaa.

Chambers loukkasi polveaan 29. joulukuuta pelatussa Chelsea-ottelussa. Chambersin polven eturistisiteet vaurioituivat, ja hänet on jo leikattu Lontoossa. Arsenal ei ole vielä virallisesti ilmoittanut arviota toipumisaikataulusta, mutta Telegraph uskoo puolustajan kauden olevan ohi.

Chambers on ollut Arsenalin avauskokoonpanon vakiopelaaja. Hän pystyy pelaamaan sekä topparina että puolustuksen oikealla laidalla. 18 ottelussa on syntynyt yksi maali ja neljä maalisyöttöä.

Mahdolliseksi korvaajaehdokkaiksi Telegraph ehdottaa Red Bull Leipzigin Dayot Upamecanoa, Bournemouthin Nathan Akéa ja Juventuksen Daniele Rugania. Telegraphin mukaan Arsenalin ykköstavoitteen piti olla uuden keskikenttäpelaajan hankinta, mutta Chambersin loukkaantuminen pani prioriteetit uusiksi.

– Yritämme olla markkinoilla ja vahvistaa joukkuetta. Se on varmaa, ja velvoitteemme. Minun tehtäväni on antaa mielipiteeni asioista, joita voimme parantaa, Arteta kommentoi Arsenalin kotisivuilla.

[readmore from=Calum-Chambers]

– Tietysti meillä on ollut joitain pahoja loukkaantumisia, kuten Calum muutama päivä sitten. Se tietysti muuttaa suunnitelmiamme takalinjojen suhteen. Tosiasia kuitenkin on, ettemme voi tällä hetkellä tehdä paljoakaan.

– Minä huolehdin enemmän loukkaantuneiden saamisesta riveihin kuin uusista hankinnoista. Haluan kehittää täällä jo olevia pelaajia. Jos jotain ylimääräistä ilmaantuu, niin toteutamme sen.