Teemu Pukkia tuskin nähdään Norwichin kokoonpanossa lauantaina, kun joukkue pelaa vieraissa Prestonia vastaan FA Cupin kolmannen kierroksen ottelussa.

Yhdeksän valioliigamaalia tällä kaudella tehnyt Pukki kärsii takareisivammasta, jonka vakavuus ei ole selvillä. Suomalaishyökkääjä vaihdettiin kentältä uudenvuodenpäivän 1-1-tasapelissä Crystal Palacea vastaan. 29-vuotias Pukki asteli sivuun pelin 83. minuutilla. Norwichin manageri Daniel Farke kertoi ottelun jälkeen, että vaihtoi Pukin pois kentältä huuhkajakärjen tunnettua jotain takareidessään.

Farke kertoi myös, ettei Norwich ota ”mitään riskejä” Pukin suhteen cupissa, vaikka joukkue haluaakin saksalaisluotsin mukaan jatkoon cup-kilpailun seuraavalle kierrokselle.

Farken sanomisista voi päätellä, että ainakin osa avainpelaajista nähdään kentällä myös lauantaina. Viasatin selostajan Mikko Innasen mielestä Norwichin olisi sen sijaan jopa pakko kierrättää pelaajiaan ennätysraskaan ottelutahdin takia. Valioliigassa on pelattu peräti kolme kierrosta viikon sisään, minkä takia loukkaantumisriskit kasvavat ja pelaajat luonnollisesti väsyvät.

Pukin loukkaantumistapauksessa rasituksella oli varmasti vaikutuksensa.

– Norwich on sarjajumbona todella pahassa tilanteessa, joten heidän on yksinkertaisesti pakko peluuttaa vähälle peliajalle jääneitä. Heillä on sitten jättimäinen näytön paikka, Innanen sanoo Valioliiga.comille.

Yksi mahdollisesti minuutteja Prestonia vastaan saava pelaaja on Crystal Palacea vastaan aivan pelin lopussa kentälle tullut Idah Adam. 18-vuotias irlantilaisnuorukainen oli Innasen mukaan sähäkkä päästessään kirmaamaan hetkeksi viheriölle.

– Tämä on hänen kaltaisilleen pelaajille selvä sauma ja todellinen tilaisuus päästä näyttämään Farkelle osaamistaan.

Pelaajien kierrätys avaisi Innasen mielestä Prestonille yllätyssaumat. Mestaruussarjassa yhdeksäntenä oleva seura ei selostajakonkarin ennustuksen mukaan juuri kierrätä miehistöä vaan saattaa lähteä jopa parhaalla avauskokoonpanolla kellistämään väsynyttä valioliiganousijaa.

Etulyöntiasemaa isäntäjoukkue ei vireystilassa saa, sillä rasitus painaa varmasti myös Prestonilla. Uudenvuodenpäivän peli Middlesbroughia vastaan oli joukkueelle kolmas seitsemään päivään.

Kahdesti Mestaruussarjan sarjakärjen Leedsin kanssa 1-1-tasapelin tällä kaudella pelannut ja sen myötä iskukykyään väläyttänyt Preston on hävinnyt kaksi viime peliään ja voittanut edellisen kerran joulukuun 14. päivä. Neljässä viime pelissä joukkue on tehnyt vain yhden osuman.

Prestonista Innanen nostaa esiin hauskan kuriositeetin Englannin kentiltä tutusta brittihyökkääjästä, Prestoniin täksi kaudeksi Derbystä palanneesta David Nugentista, 34.

– Nugent pelasi Leicesterissä, Middlesbourgh’ssa ja ties missä ja on ollut parhaimmillaan ihan kelpo maalintekijä. Mutta ehkä hänen urastaan kertoo jotain se, että hänet muistetaan parhaiten futispiireissä tästä tapahtuneesta, valitettavasti, Innanen sanoo ja jatkaa:

– Hänet muistetaan vähemmän mairittelevasti siitä, että lähetti kuvan omasta vehkeestään jollekin daamille ja oli vielä sanonut, että ei tätä sitten mihinkään lehtiin. Voi arvata sitten mitä siinä kävi. Hänellä ei ehkä ole ollut kaikki valot päässä.

Dugent on tehnyt tällä kaudella vain yhden maalin. Viime kaudella niitä syntyi Derbyn riveissä kaksi.

Innanen muistaa Nugentin olleen viime sesongilla terävä ja otteiltaan mainio, kun selostaja oli paikan päällä Derbyn ja Nottinghamin välisessä ottelussa.

FA Cupin kolmannen kierroksen ottelu Preston-Norwich näkyy lauantaina 4.1. klo 16.50 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.