Tammikuussa 35 vuotta täyttävä Huuhkajien entinen maalivahti Niki Mäenpää pelasi lauantaina kauden ensimmäisen ottelunsa, kun Mäenpään Bristol City kohtasi FA Cupin kolmannella kierroksella kotonaan Shrewsburyn. Bristol City sai tyytyä 1-1 -tasapeliin sarjatasoa alempana pelaavaa joukkuetta vastaan, ja niin parissa joudutaan uusintaotteluun.

Bristol City voitti ensimmäisen puoliajan 1-0 Famara Diedhioun päämaalilla. Kun toista puoliaikaa oli pelattu kolme minuuttia, toi Sean Goss vieraat tasoihin. Maali syntyi kulmapotkun jälkitilanteesta, kun pelaajaruuhkan takaa 20 metristä ammuttu tarkka laukaus meni tolpan kautta verkkoon. Mäenpää oli vedossa hyvin mukana, mutta ei ylettynyt erittäin vaikeaan palloon.

Molempien joukkueiden maalivahdeille tilastoitiin ottelussa kaksi torjuntaa. Bristol Cityn vaihtopenkillä käytännössä koko syksyn viettänyt Mäenpää suoriutui tehtävistään hyvin, katkoen hyvin keskityksiä ja torjuen vähäiset tilanteet edellämainittua maalia lukuun ottamatta.

Uusintaotteluun joutuu myös valioliigaseura Newcastle, joka jäi 1-1 -tasapeliin Ykkösliigan Rochdalen kanssa. Rochdalen tasoituksesta vastasi 40-vuotias Aaron Wilbraham, joka korvasi kentällä 16-vuotiaan Kwadwo Baahin tauon jälkeen. Wilbrahamin maalin syötti toinen juniori, 17-vuotias Luke Matheson.

B/R Football

@brfootball
Rochdale's 40-year-old Aaron Wilbraham replaced 16-year-old Kwadwo Baah…and scored the 79th-minute equaliser vs. Newcastle 👏

OptaJoe

@OptaJoe
40y 75d - At 40 years and 75 days old, Aaron Wilbraham is the oldest goalscorer for a Football League club in the FA Cup since Jamie Cureton for Dagenham & Redbridge against Whitehawk in December 2015 (40y 100d). Veteran.

Hullin cup-sankari oli 3-2 -voitossa kaikki joukkueensa maalit tehnyt Tom Eaves. Eaves hattutempun sinetöinyt voittomaali syntyi ottelun lisäajalla.

FA Cupin 3. kierroksen kello 14.30 alkaneet ottelut:

Birmingham-Blackburn 2-1
Bristol City-Shrewsbury 1-1
Burnley-Peterbourough 4-2
Millwall-Newport 3-0
Rochdale-Newcastle 1-1
Rotherham-Hull 2-3

Lauantaina pelataan vielä 14 FA Cupin ottelua. Sunnuntaina edessä on 11 peliä ja maanantaina vielä yksi.