Norwich raivasi tiensä 32 parhaan joukkoon FA Cupissa, kun se kaatoi vieraskentällä Mestaruussarjan Prestonin maalein 4-2. Norwichin kokoonpanossa ei nähty suomalaista Teemu Pukkia. Vuonna 2019 loputtomasti urakoinut Pukki olisi saattanut saada muutenkin lepovuoron, mutta poissaolon sinetöi uudenvuodenpäivän Crystal Palace -ottelussa syntynyt takareisivamma.

Pukin paikalla Kanarialintujen kärjessä hääri vasta 18-vuotias Adam Idah, joka pelasi ensimmäisen minuuttinsa Norwichin edustusjoukkueessa juuri edellämainitussa Crystal Palace -kohtaamisessa. Nyt Irlannin alle 21-vuotiaiden maajoukkuepelaaja pääsi avaukseenkin, ja onnistui suorastaan satumaisesti.

Idah teki ensimmäisen maalinsa jo 89 sekunnin pelin jälkeen. Marco Stiepermann antoi hyvän pystysyötön, eikä Idah’n päätä läpiajossa palellut. Välissä Onel Hernández lisäsi Norwichin jo 2-0:aan, ja sitten oli taas Idah’n vuoro. Preston-vahti Connor Ripley epäonnistui vastaantulossaan ja purkupallossaan, ja nuorukainen nosti kauniisti pallon 30 metristä tyhjään maaliin.

Hattutemppunsa Idah sinetöi noin tunnin pelin kohdalla. Hänet kaadettiin rankkarin arvoisesti, ja nuorimies sai itse vastuuta 11 metrissä. Idah ampui pallon tarkasti alanurkkaan tolpan juureen. Samalla hänestä tuli Norwichin seurahistorian nuorin hattutempun tehnyt pelaaja.

3 - Adam Idah is the first teenager to score an FA Cup hat-trick for a Premier League side since Kelechi Iheanacho for Man City v Aston Villa in Jan 2016. Starlet.

Prestonkin onnistui toisella puoliajalla maalinteossa kahdesti, eivätkä lisäosumatkaan jääneet lopun rynnistyksessä kauas. 35-vuotias Michael McGovern venyi kuitenkin Norwichin maalilla moneen hyvään torjuntaan. Voitto teki Norwichille hyvää, sillä se päätti seitsemän vuotta ja 11 ottelua kestäneen voitottoman jakson FA Cupissa.

NCFC Numbers

@ncfcnumbers
Praise be 🙌

Norwich City have won their first FA Cup tie in seven years and 11 outings.

They scored as many goals today as they had in their previous ten FA Cup games combined #ncfc 🔰

Suomalaisväriäkin kentällä nähtiin klo 17 alkaneissa otteluissa. 19-vuotias keskikenttäpelaaja Jaakko Oksanen pääsi kentälle 84. peliminuutilla, kun Brentford kaatoi Stoken 1-0 ja eteni Norwichin tavoin 32 parhaan joukkoon.

[readmore from=FA-Cup]

Päivän toinen cup-otteluiden rypäs tuotti myös jokusen yllätyksen, sillä kaksi valioliigajoukkuetta sai hyvästellä cupin jo ensimmäisen pelinsä jälkeen. Brighton taipui kotonaan Mestaruussarjan Sheffield Wednesdaylle 0-1, ja Aston Villa vieraissa Fulhamille 1-2.

Pahemman kerran sai pettyä myös Watford. Se johti otteluaan Ykkösliigan Tranmereä vastaan 34 minuutin pelin jälkeen 3-0, mutta sitkeä Tranmere nousi 3-3- tasapeliin. Tasoitusmaalin jälkeen Watfordin Roberto Pereyra lensi vielä suoralla punaisella suihkuun. Uusintaotteluun Valioliigan putoajan paikalla oleva Watford joutuu Tranmeren kotikentälle.

Watford-Tranmere 3-3

Lauantaina pelataan vielä viisi FA Cupin 3. kierroksen ottelua. Jutun kierroksen ensimmäisenä alkaneista, kello 14.31 startanneista peleistä voi lukea täältä.