FA Cupin kolmannella kierroksella nähdään kaksi kahden valioliigaseuran kohtaamista. Vahvaa kautta Valioliigassa pelannut Wolverhampton kohtaa lauantaina Manchester Unitedin. Lisäksi Liverpoolissa pelataan sunnuntaina Liverpoolin ja Evertonin välinen Merseysiden derby.

Lauantain pelistä voitaneen odottaa näistä kahdesta huomattavasti tasaisempaa.

– Se on puolivälieräuusinta viime keväältä. ”Wolves” painoi silloin Unitedin ohi 2-1, ja nyt he ovat sarjataulukossa pisteen päässä toisistaan. Lähtökohdat ovat siinä. Eihän tuon tasaisempaa kaksikkoa voi löytyä tämän kauden osalta. Ihme on, jos vältymme uusintaottelulta. Tämä tulee ratkeamaan joko karkeaan virheeseen tai aivan loistavaan yksilösuoritukseen. Kuvioon, kaukolaukaukseen tai johonkin, uumoilee Viasatin selostaja Tero Kainulainen.

Cupin kolmas kierros jatkaa perinteisesti Valioliigan joulunajan tiukkaa otteluruuhkaa. Molemmat ovat olleet viime aikoina kovilla. Wolverhampton hävisi uudenvuodenpäivän iltana Watfordille ja Man Utd Arsenalille.

– Vastakkain on kaksi äärimmäisen väsynyttä jengiä. Wolvesista huomasi viikonlopun pelissä, että nyt heille iski se otteluruuhkan väsymys. He pelasivat aivan huikean taistelupelin Manchester Cityä vastaan ja tappelivat Liverpoolia vastaan Anfieldilla viimeiseen saakka aivan viimeisillä voimillaan.

– Watfordia vastaan he olivat väsyneitä. Jos he ovat löytäneet taas geelipatukoita tähän peliin, he lähtevät otteluun pienoisena suosikkina. Jos energiatasoja ei ole löytynyt, niin uskon, että Man United vie ja saa pelastettua vähän tätä kauttaan, Kainulainen sanoo.

Unitedin lähes epäinhimillinen ottelutahti ei toki hellitä vielä cupinkaan otteluun, ja se vaikuttaa Kainulaisen mukaan myös osaltaan lauantain peliin.

– United pelaa taas tiistaina, koska heillä on edessä tiistaina liigacupin ensimmäinen välierä Manchester Cityä vastaan. Aika moni valioliigajoukkue saa FA Cupin jälkeen viikon tauon, mutta neljä jengiä painii vielä tiistaina ja keskiviikkona liigacupin ensimmäiset välierät. Man United on yksi niistä, eli se luo pienen uhkakuvan, että mihin he haluavat panostaa. Kiinnostaako heitä FA Cup vai liigacup, vai kumpikaan?

Wolverhampton-Manchester United nähdään Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssa lauantaina kello 19.20.