Aston Villalla on pari pahaa poissaoloa keskiviikkona Leicester Cityä vastaan pelattavassa liigacupin välierien avauosassa, kun brassihyökkääjä Wesley ja ykkösmolari Tom Heaton ovat sivussa.

Molemmat pelaajat ovat loppukauden poissa loukkaannuttuaan uudenvuodenpäivänä 2-1-voitossa Burnleysta. Sekä Wesley että Heaton kärsivät polvivammasta.

Loukkaantumiset ovat merkittäviä takaiskuja Villalle koko loppukauden kannalta. Wesley on ollut Villan avauskokoonpanossa jokaisessa valioliigapelissä ja brittikassari Heaton yhtä vaille jokaisessa.

Ennen kaikkea Villalla on iso puute hyökkäyksessä.

– Vähän huono homma, kun viiden valioliigamaalin mies Wesley on poissa. Nythän on väläytelty sellaistakin mahdollisuutta, että Emmanuel Adebayorin edustajat ovat väläytelleet Adebayoria Wesleyn tuuraajaksi, kun Dean Smithin väitetään olevan epätoivoinen, Viasatin selostaja Mikko Innanen sanoo Valioliiga.comille.

Smithilla on käytössä kärkipäässä ainoastaan kolmekymmpinen norsunluurannikkolainen Jonathan Kodjia, koska kuntoutumistaan jatkava Keinan Davis ei ole vielä pelikunnossa. Brittimedia on ounastelut, että Villa joutuu hankkimaan vähintään yhden hyökkääjän tammikuussa.

Villa ei pysty hankkimaan pelaajia kuitenkaan ihan tuosta vaan, sillä se ei voi rikkoa taloudellisen reilun pelin sääntöä, jonka perusperiaate on se, ettei seura saisi kuluttaa enempää kuin tienata.

Innanen pitää Leicesteriä ennakkosuosikkina keskiviikolle. Joukkueiden välisen otteluparin voittaja saa liigacupin finaalissa helmikuussa vastaansa joko Manchester Cityn tai kaupungin toisen joukkueen Unitedin.

– Valioliigassa peli päättyi Leicesterin voittoon Villa Parkilla 4-1. Nämä kaksiosaiset cup-ottelut ovat kuitenkin aavistuksen eri pelejä kuin normaalit sarjapelit. Ja kun ei voi koskaan tietää tarkkaan, millä ryhmillä joukkueet pelaavat. Mutta voisi kuvitella, että kun olet jo välierävaiheessa ja pääsy Englannin futiksen mekkaan Wembleylle on kahdesta pelistä kiinni, niin haluat päästä sinne, Innanen ennakoi.

Leicesterin James Maddissonin on jo parin kuukauden ajan uutisoitu olevan Manchester Unitedin kiikarissa. Innanen pohtii, kuinka paljon tapaus-Maddisson kenties häiritsee koko Leicesterin joukkuetta.

– Pari päivää sitten luin, että he (United) maksaisivat 40 miljoonaa puntaa ja antaisivat vielä Jesse Lingardin vaihdossa. Sen jälkeen näin sellaisen, että yrittäisivät ostaa suoraan 20 miljoonalla.

Maddisson, 23, siirtyi Leicesteriin kesällä 2018 Norwichista. Siirtosumman arvioitiin tuolloin olleen noin 20 miljoonaa puntaa.

Innanen ei jaksa uskoa, että United saisi haalittua kovapotkuisen pelintekijän riveihinsä ”näin halvalla”.

– Minusta 20 miljoonaa kuulostaa Maddissonista pelkiltä pähkinöiltä. Se (hinta) voi olla siellä 50 miljoonan hujakoilla.

– Tämmöinen voi häiritä joukkueen harmoniaa, kun koko ajan spekuloidaan. Ja vaikka Leicester onkin nyt korkeammalla sarjataulukossa kuin Manchester United, ja vaikka olet miten ammattimainen pelaaja, niin United on kaikesta huolimatta valtava globaali jätti. Ehkä Maddissonia voi huolestuttaa kuten pientä kulkijaa, kun Unitedin on koko ajan kimpussa. Tietysti pelaajan täytyy jättää tällaiset asiat taka-alalle, mutta hekin ovat ihmisiä.

Liigacupin välierien ensimmäinen osaottelu Aston Villa-Leicester pelataan keskiviikkona 8.1. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä klo 21.50 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.