Pierre-Emerick Aubameyang sai punaisen kortin videotarkastuksen jälkeen, kun Arsenal jäi 1-1-tasapeliin Crystal Palacen vieraana lauantai-iltapäivänä. Sokratis Papastathopoulosin mielestä Tykkimiehet ovat olleet epäonnekkaita VAR:n kanssa kuluvan kauden aikana.

Aubameyang, joka oli vienyt Arsenalin 1-0-johtoon jo 12 minuutin pelin jälkeen, liukui Crystal Palacen Max Meyeriä rumasti nilkoille, kun kamppailua oli takana reilun tunnin verran.

Ottelun erotuomari Paul Tierney antoi Aubameyangille ensin keltaisen kortin, mutta VAR-tarkastuksen jälkeen lapun väri vaihtui punaiseksi.

Crystal Palacen ja Arsenalin ensimmäisessä kohtaamisessa Sokratisin tekemä 3-2-maali hylättiin VAR-tarkastuksen jälkeen. Arsenalilta vietiin myös rangaistuspotku lokakuun 0-1-tappiossa Sheffield Unitedia vastaan.

– VAR on tuotu auttamaan tuomareita, Sokratis kertoi BT Sportille lontoolaisderbyn jälkeen.

– En nähnyt tilannetta, mutta me olemme pettyneitä, koska olemme olleet epäonnekkaita VAR:n kanssa, olemme menettäneet paljon pisteitä.

– En vastusta VAR:ia tai tuomaria, olemme vain olleet epäonnekkaita.

Aubameyangin suora ulosajo tarkoittaa sitä, että hän ei saa pelata Arsenalin Valioliiga-otteluissa Sheffield Unitedia ja Chelseaa vastaan. Hän missaa myös FA Cupin neljännen kierroksen ottelun Bournemouthia vastaan.