Tottenhamin manageri José Mourinho veti lauantaina ässän hihastaan, kun hän laittoi 20-vuotiaan Japhet Tangangan laitapuolustajaksi Liverpoolia vastaan.

Normaalisti topparina pelaava Tanganga oli ennen lauantaita näyttäytynyt Tottenhamin edustusjoukkueessa vain kerran, viime syyskuussa liigacupin kolmannella kierroksella Colchester Unitedia vastaan.

Hän esiintyi edukseen Valioliiga-debyytissään, vaikka Liverpool ottikin vierasvoiton 1-0-lukemin.

Mourinho antoi suojatilleen ansaitut kehut ottelun jälkeen.

– Hän pelasi hyvin. Minusta tuolla pojalla on syytä olla todella tyytyväinen tasoonsa, ei tietenkään tulokseen, mutta hänen ensimmäiseen otteluunsa Valioliigassa. Ottelu ei olisi voinut olla isompi, ja hän pärjäsi loistavasti, kommentoi Mourinho Football Londonin mukaan.

– Ensin [hän pelasi] oikealla ja sitten vasemmalla, ensin Sadio Manéa ja sitten Mohamed Salahia vastaan. Minusta hän oli fantastinen, mutta en halua ottaa kunniaa siitä. Olen työskennellyt hänen kanssaan vain pari kuukautta. Minusta kunnia kuuluu akatemiavalmentajille, jotka ovat työskennelleet hänen kanssa jo monia vuosia.

– Veikkaan, että nyt Mané ja Salah tietävät, kuka on Tanganga. Ennen ottelua he eivät tienneet. Uskon, että he ihmettelivät, ”Missä tämä kaveri pelaa”, kun he näkivät joukkueemme. Nyt he tietävät.

Tangangan mukaan Mourinho kysyi häneltä aiemmin tällä viikolla, pelottaisiko häntä kohdata Valioliigan kärkijoukkue Liverpool.

– Valmentaja mainitsi minulle siitä tiistaina. Hän kysyi, haluanko pelata ja vastasin kyllä. ”Sinua ei sitten pelota?” Vastasin, että ”Ei, minua ei pelota”, kertasi Tanganga Sky Sportsin mukaan.

– Sitten harjoittelimme muotoamme seuraavan kahden tai kolmen päivän ajan ja minä ajattelin, että ”Jes, olen joukkueessa”.