Brightonin maalivahti Mathew Ryan lupasi ennen viikonloppua, että lahjoittaa jokaisesta maalivahdin tällä valioliigakierroksella tekemästä torjunnasta 500 Australian dollaria kotimaansa tuhojen korjaamiseen.

Australian maastopalotuhojen hyväksi kertyi tältä taholta lopulta 15 000 puntaa, eli noin 17 700 euroa. Torjuntoja kierroksella tehtiin yhteensä 56. Ryan itse vastasi viidestä pysäytyksestä omalla veräjällään.

Kertynyt summa ei välttämättä ole suuren suuri, mutta sen huomioarvo on merkittävä. Ryan liitti lupauksesta tekeeminsä sosiaalisen median postauksiin useita linkkejä, joiden kautta kuka tahansa kykenevä voi lahjoittaa oman osuutensa pelastustöihin.

Maty Ryan

@MatyRyan
I’ll be donating $500 for every registered save by all @premierleague goalkeepers this weekend.

Please visit any of the sites below if you’re able to contribute. Thank you 🙏🏼

rfs.nsw.gov.au
cfa.vic.gov.au/home
fundraise.redcross.au
wires.org.au/donate/emergen…

Maty Ryan

@MatyRyan
Disappointing we couldn’t find a way to convert one of our chances at the end. Time to regroup and go again next weekend.
Thank you to all for your amazing support in regards to the situation back home. Grateful to you all for sharing, supporting, raising awareness (1/2)