Mitä ihmettä Everton ajatteli, kun se antoi Carlo Ancelottille kesään 2024 ulottuvan sopimuksen? Sopimuksen, joka teki Ancelottista Valioliigan kolmanneksi parhaiten palkatun managerin.

Kysymystä pohditaan tuoreessa Valiocast-jaksossa. Pohtimassa ovat Valioliiga.comin analyytikko Eero Laurila ja muutaman viikon tauon jälkeen toimituksen esimies Jaakko Perttilä.

– Seuraavan viiden vuoden aikana nähdään, oliko tämä Evertonilta viisas veto, mutta ainakin tämä oli kallis veto, Laurila avaa.

Ero edeltäjään, Marco Silvaan, on huima. Siinä missä Silva on tullut tunnetuksi kollektiiviorientoituneena pelitapavalmentajana, Ancelotti on enemmän ihmisten johtaja, suorastaan pelaajien kaveri.

– Ancelotti on todella sopeutuva. Ei ole mitään metodia, jolle hän asettaa kaiken alisteiseksi, vaan hän sopeutuu kulloiseenkin seuraan. Hän pyrkii luovimaan niillä työkaluilla, jotka hänelle annetaan, Perttilä maalaa.

[readmore from=Valiocast]

Ancelotti on valmentanut urallaan lukuisia suurseuroja, kuten AC Milania, Chelseaa, PSG:tä, Real Madridia ja Bayern Müncheniä. CV on myös menestyksen suhteen komeaa luettavaa. Olennainen kysymys kuuluu: onko Ancelottin kaltainen hahmo se, mitä Everton kaipasi?

– Kysymyksiä herättää jo se, että Ancelottin tiimissä on nyt avainpaikoilla hänen oma poikansa ja Duncan Ferguson. Ottaisiko esimerkiksi Pep Guardiola Duncan Fergusonin oikeaksi kädekseen? Kuulostaisi ihan absurdilta, Laurila sanoo.

Perttilä kysyy, onko mahdollista, että joku henkilö omaisi sekä raudanlujan sisältöosaamisen että saisi koko joukkueen puhaltamaan vankasti yhteen hiileen.

– Liverpoolissa on luotu aika ideaali yhdistelmä. Jürgen Klopp johtaa ja pyörittää mediarumbaa. Ja sitten taas Pepijn Linders luo metodin ja suunnittelee harjoitukset sekä harjoitteet, Laurila sanoo.

Mitä Evertonilta ja Ancelottilta voidaan nyt ihan alkuun odottaa?

– Everton yrittää ihan varmasti saada ykköskorin pelaajia. Ja sellaisia Ancelotti tarvitsee, koska hänen prosenssinsa ei ole niin vedenpitävä.

Kuuntele tuorein Valiocast-jakso alta. Voit kuunnella Valiocastin jaksoja Spotifysta tai SoundCloudista.

Jakson aiheet

  1. Onko Carlo Ancelotti oikea mies Evertonille? (0:44 alkaen)
  2. Mitä tammikuun siirtomarkkinoilta voi saada? (20:49)
  3. Seuraa tätä: Liverpool-Man United (32:54)