Entinen Arsenalin kapteeni Patrick Vieira on ollut yhdistettynä entisen seuransa uudeksi manageriksi jo pariin otteeseen. Kun valmentajalegenda Arséne Wenger jätti seuran kauden 2017-18 päätteeksi, Vieiran mahdollisuuksista tulla Tykkimiesten uudeksi pääkäskyttäjäksi puhuttiin ensimmäisen kerran.

Huhut Vieiran pestistä Arsenalissa käynnistyivät toistamiseen tällä kaudella Unai Emeryn marraskuisten potkujen myötä. Uudeksi luotsiksi pestattiin kuitenkin toinen seuran entinen pelaaja Mikel Arteta.

Ranskalaisen Vieiran mukaan Arsenal ei käynyt hänen kanssaan minkäänlaista keskustelua tuoreimmassa managerin etsinnässä. Ja jos olisi käynyt, Vieira ei olisi välttämättä omien sanojensa mukaan tarttunut tarjoukseen, sillä viihtyy nyt erinomaisesti kotimaansa liigassa pelaavan Nicen päävalmentajana.

– Mielessäni ei ole tilaa käydä tuollaisia keskusteluja, Vieira sanoi Daily Mailille liittyen Arsenaliin.

– Fokukseni on täällä (Nicessä). Tämä projekti sopii siihen, kuka olen ja mitä haluan saavuttaa.

Uusien valmentajien etsimishetkellä Vieira oli jatkuvasti Arsenaliin liittyvien spekulaatioiden kohteena. Se ei kuitenkaan haitannut häntä.

– Huhu pestistä Arsenalissa ei haitannut minua. En tiedä mitä tulevaisuus tuo, mutta sen takia en halua laittaa keskittymistäni johonkin sellaiseen, jota ei ole olemassa. Seura tietää minun haluavan jäädä ja tiedän heidän haluavan minun jäävän, sataprosenttisesti.

Vieira kertoi keskustelleensa Arsenalin kanssa orastavasti Wengerin lähtiessä. Vielä silloin Vieira, nyt 43, ei luotsannut Niceä.

– Se oli vain keskustelu tilanteestani – missä olen, mikä on seuraava askel. Siitä ei tullut mitään, Ranskan kanssa MM-kultaa vuonna 1998 voittanut Vieira vakuutti.