Pystyykö isoja seuroja vastaan vahvasti pelannut Manchester United yllättämään sunnuntaina Liverpoolin, joka on lähes varmasti matkalla Valioliigan mestaruuteen?

Liverpoolin ja Manchester Unitedin välinen huippuottelu, eli North-West Derby, pelataan tänään sunnuntaina Anfieldilla kello 18:30. Valiocastissa ottelua ennakoivat Valioliiga.comin analyytikko Eero Laurila ja muutaman viikon tauon jälkeen toimituksen esimies Jaakko Perttilä.

– Manchester United on ollut nyt aika monta kertaa samanlaisessa osassa tätä Valiocastia. Ja tässä saa aina vähän toistaa tota tarinaa, miten Manchester United on keskitasoa parempi vastaiskujoukkue, joka on tohon porukkaan miljardin hukannut sen jälkeen kun Sir Alex [Ferguson] lopetti, Laurila arvioi.

Ole Gunnar Solskjær nauttii siitä että vastustaja ottaa sen aloitteen ja he saavat hyökätä vastaan. Kysymys on ainakin siitä, että miten hyvin se missäkin kontekstissa toimii.

[readmore from=Valiocast]

Laurila muistuttaa, miten Manchester City teki paikallisvastustajaan hakkelusta Englannin Liigacupin välierissä Pep Guardiolan yllättävän 4-6-0-muodostelman avulla. Anfieldilla Liverpoolin perässä pysyminen ja omasta puolustusasemasta murtautuminen voi olla entistä hankalempaa.

– Nyt Solskjær vie poppoonsa Anfieldille. Mielenkiintoista nähdä pääseekö United ollenkaan sieltä kuorestaan, tai yrittääkö se edes päästä sieltä.

– Liverpool on kuitenkin sellainen kone murtamaan näitä matalia sumppuja. Ja Jürgen Kloppkin sanoi tuossa hijattain, miten jalkapallossa hankalinta on matalien blokkien murtaminen, koska siellä on niin vähän tilaa siellä selustassa enää. Liverpoolilla on kuitenkin kaikki aseet siihen. Ne menevät sinne välikaistoille ja keskittävät todella paljon.

– Se on uusi mielenkiintoinen piirre Liverpoolin pelissä, että heitetään se pallo hyviltä alueilta boksiin ja miehitetään se taka-alue. Eli jos pallo ei tule sinne [boksiin], niin se kakkospallo on hyvin hallussa. Eli United on taas kerran aika vaikeassa paikassa.

Kuuntele tuorein Valiocast-jakso alta. Voit kuunnella Valiocastin jaksoja Spotifysta tai SoundCloudista.

Jakson aiheet

  1. Onko Carlo Ancelotti oikea mies Evertonille? (0:44 alkaen)
  2. Mitä tammikuun siirtomarkkinoilta voi saada? (20:49)
  3. Seuraa tätä: Liverpool-Man United (32:54)