Hyökkääjä Romelu Lukaku on avannut Sky Sportsin laajassa haastattelussa päätöstään siirtyä täksi kaudeksi italialaiseen Internazionaleen Manchester Unitedista.

Belgialaiskärki Lukaku siirtyi Interiin viime elokuussa. Raporttien mukaan Inter maksoi hänestä 80 miljoonaa euroa. Nyt Lukaku on valaissut lähtönsä syitä.

– Minusta tuntui, että minun oli löydettävä itseni uudelleen. Viime vuosi oli minulle vaikea ammattilaisnäkökulmasta, koska asiat eivät menneet niin kuin halusin enkä suorittanut niin hyvin, Lukaku sanoi.

Kaudella 2018-19 Lukaku teki Unitedille 12 valioliigamaalia 32 ottelussa.

Hän etsi syitä heikompaan vireeseen itsestään. Pian hän tuli siihen tulokseen, että on aika vaihtaa maisemaa.

– Tein päätökseni maaliskuun aikoihin ja menin managerin toimistolle kertoen hänelle, että minun oli aika löytää jotain muuta, Lukaku kertoi.

– En suorittanut (hyvin) enkä pelannut. Minusta teiden eroaminen oli parempi asia molemmille osapuolille. Uskon tehneeni oikean päätöksen.

Lukaku uskoi lähtönsä palvelevan myös Unitedin politiikkaa nuorten pelaajien sisäänajossa.

Interin tavoitteena on voittaa tällä kaudella Italian Serie A. Sen eteen joukkue on paiskinut töitä harjoituskaudesta lähtien. Lukaku pitääkin Antonio Conten valmentaman joukkueen harjoittelua hyvin raskaana ja vaativana, itse asiassa vaativampana jopa Englantiin verrattuna.

Aluksi uuteen harjoittelutapaan vaadittiin aikaa sopeutua.

– Puhumme Valioliigan olevan fyysisesti kovin sarja, mutta ne harjoitukset mitä teemme – kukaan ei treenaa niin kovaa kuin me. Ei koskaan. Olet oikeasti parhaimmassa kunnossa.

– Muistan saapumiseni jälkeiset kaksi viikkoa. Puhuin agenttini kanssa ja sanoin, että kärsin kovasti harjoituksissa, koska en koskaan ollut tehnyt tämän tyyppistä työtä. Conte on aina paikalla sivurajalla rohkaisemassa jokaista pelaajaa työntekoon.

20 Serie A:n ottelussa 14 maalia tällä kaudella viimeistellyt Lukaku on vakuuttunut Conten pelaajilleen antamasta energiasta ja siitä intensiteetistä, joka italialaisluotsista heijastuu kentällä.

Conte tunnetaan vaativana valmentajana, joka ei pelkää laukoa mielipidettään. Sen myös 190-senttinen Lukaku, 26, on saanut kokea.

– Muistan ensimmäisen Mestarien liigan otteluni Slavia Prahaa vastaan, kun pelasin todella huonosti. Olin kuin roskaa sinä päivänä, ja sain todella kuulla sen häneltä koko joukkueen edessä.

– Niin ei ollut käynyt koskaan aiemmin minulle.

Skyn toimittaja kysyi Lukakulta, heittelikö tai potkiko Conte esineitä ripityksensä aikana.

– Ei, hän vain kertoi että olin todella surkea ja että hän ottaisi minut vaihtoon viiden minuutin jälkeen, jos tekisin noin enää koskaan.

Pian sen jälkeen Lukaku loisti Milanon derbyssä. Siitä Conte sai kiitoksensa.

– Hän astui itseluottamukseni päälle mutta herätti minut samaan aikaan. Hän tekee niin kaikille huolimatta siitä kuka olet. Kaikki ovat tasa-arvoisia.