Liverpoolin Jürgen Klopp ilmoitti tasapeliin päättyneen Shrewsbury Town -ottelun jälkeen, että niin hän itse, kuin valtaosa ykkösjoukkueen pelaajista tulee olemaan poissa FA Cupin uusintaottelusta.

Ilmoitus on aiheuttanut vastalauseita, ja nyt myös jalkapalloliitto FA on reagoinut siihen. Klopp vetosi ilmoituksessaan Valioliigan talvitaukoon, jolle nyt toteutuva uusintaottelu osuu. Liiton lausunnossa avattiin asiaa.

– Ennen kauden 2019-2020 alkua kaikki seurat hyväksyivät sen, että tarvittaessa pelattavat, neljännen (FA Cup -)kierroksen ottelut sijoittuvat talvitauon ensimmäiselle viikolle. Tauko on uusi ja merkittävä lisäys englantilaiseen ottelukalenteriin, ja se on suunniteltu seurojen ja niiden pelaajien hyödyksi.

Uusintaotteluiden mahdollisuus huomioitiin aikatauluja laadittaessa, ei kuitenkaan nyt kyseessä olevan neljännen kierroksen osalta.

– Mahdollistaakseen tauon, FA uudelleensijoitti viidennen kierroksen pelit keskelle viikkoa, ja poisti sen uusintaottelut kalenterista. Tämä antoi Valioliigalle mahdollisuuden järjestää kalenterinsa niin, että sen kierros tauon ympärillä jaetaan kahdelle viikonlopulle.

Kloppin päätöksellä on Sky Sportsin mukaan Liverpoolin omistajien tuki. Seuran ex-pelaaja, kommentaattori Jamie Carragher asettui varovaisin sanankääntein myös saksalaisen kannalle.

– Talvitauo ykkösjoukkueiden pelaajille on oikein. Ei sitä voida toteuttaa niin, että keskellä taukoa pelataankin uusintaottelu. Tilanne on sama kaikille valioliigajoukkueille.

Liverpool johti vierasotteluaan Shrewsbury Townia vastaan sunnuntaina 2-0, mutta päästi Ykkösliigan joukkueen tasoihin. Uusintaottelu pelataan Anfieldilla.