Englannin ero Euroopan unionista astuu voimaan samana päivänä kuin tammikuun siirtoikkuna sulkeutuu. Valtaosa Valioliigaseuroista uskoo The Telegraphin mukaan, ettei tämä tule ainakaan välittömästi vaikuttamaan niiden mahdollisuuksiin kiinnittää nuoria lupauksia. Johtavat urheilulakimiehet eivät ole samaa mieltä.

FIFA:n säännöt kieltävät alle 18-vuotiaiden pelaajien kansainväliset seurasiirrot, mikäli ne eivät tapahdu Euroopan unionin, tai Euroopan talousalueen sisällä. Englanti ei 31.1. alkaen kuulu kumpaankaan näistä.

– Neuvoisin seuroja, joilla on kohde mielessään, toimimaan välittömästi. En suosittele jättämään asiaa FIFA:n mahdollisen sääntömuutoksen varaan, sillä siitä ei ole vielä mitään tietoa, sanoo seurojen kanssa toimiva urheilulakimies Jake Cohen.

Muiden muassa Paul Pogba, Cesc Fàbregas ja Héctor Bellerín kuuluvat nimiin, jotka ovat saapuneet Englantiin alle 18-vuotiaina.

Nuorten pelaajien siirtoihin erikoistunut Chelsea on jo ottanut vinkistä kiinni, napaten 16-vuotiaan norjalaispelaaja Bryan Fiabeman Tromsöstä.

– Minä ymmärrän asian niin, että tämä on viimeinen siirtoikkuna, jossa seurat voivat kiinnittää 16- tai 17-vuotiaita (ulkomailta), ellei jokin muutu FIFA:ssa, sanoo urheilijoiden maahanmuutton erikoiasasiantuntija Owen Jones lakitoimisto Sheridansilta.