Olympiakosin laitahyökkääjä Daniel Podence siirtyy Wolverhamptoniin neljän ja puolen vuoden sopimuksella. Transfermarkt-sivuston mukaan Wolvehampton maksaa hänestä 19,6 miljoonan euron siirtokorvauksen.

160-senttinen portugalilaislaituri Podence, 24, ehti pelata tällä kaudella kreikkalaisessa Olympiakosissa 27 ottelua, joissa hän viimeisteli yhteensä viisi osumaa ja syötti yhtä monta.

Aiemmin urallaan hän on edustanut kotimaassaan Moreirensen joukkuetta ja kasvattajaseuraansa Sporting Lissabonia, josta lähtöisin ovat myös Wolvesin luottopelaajat Rui Patrício ja João Moutinho.

Podencen siirron myötä Wolverhamptonilla on edustusjoukkueessaan jo yhdeksän portugalilaista pelaajaa. Podence on edustanut kotimaataan alle 21-vuotiaiden ikäluokkaan asti nuorisomaajoukkueissa, joissa hänelle ovat tulleet tutuksi Wolvesin Rúben Neves ja Diogo Jota.

– Se (muut portugalilaiset) oli yksi syy, miksi valitsin Wolverhamptonin. Puhuin tietysti Ruin kanssa, mutta tunnen myös Rubenin, Jotan ja Moutinhon todella hyvin. Uskon, että se auttaa minua paljon sopeutumisessani englantilaiseen jalkapalloon, kommentoi Podence uuden seuransa tiedotteessa.

– Voisin kuvailla itseäni nopeaksi, taiturimaiseksi ja päämäärätietoiseksi pelaajaksi.

– Henkilökohtaiset tavoitteeni ovat pelata mahdollisimman paljon, auttaa joukkuetta maaleilla ja maalisyötöillä, ja haluaisin päästä Mestarien liigaan.

– Lapsena unelmani oli aina pelata Valioliigassa. Nyt se unelma on toteutunut.