Valioliigan alemmassa keskikastissa oleva Burnley tiedotti torstaina kahdesta pelaajasiirrosta. Molemmat tehtiin Mestaruussarjassa pelaavan Bristol Cityn kanssa. Bristol Cityn kakkosvahtina toimii suomalainen Niki Mäenpää.

Uutena pelaajana Burnleyyn siirtyy 24-vuotias keskikenttäpelaaja Josh Brownhill. Brownhillin sopimus on 4,5-vuotinen ja siinä on lisäksi yhden vuoden jatko-optio. Brownhill pelasi juniorina Warrington Townissa ja Manchester Unitedissa, eikä ole vielä aiemmin esiintynyt Valioliigassa.

– Tuntuu hyvältä olla Burnleyssa. Tämä on iso jalkapalloseura, jolla on mahtava fanipohja, Brownhill sanoo seuran tiedotteessa.

– Turf Moorilla on ollut joka kerta kiva pelata, ja olen innoissani.

Bristol Cityssa Brownhill pelasi kaikkiaan 161 ottelua, toimien myös joukkueen kapteenina. Burnley maksaa pelaajasta BBC:n tietojen mukaan 10,7 miljoonan euron siirtokorvauksen.

[readmore from=Burnley]

Samana päivänä ovi kävi myös toiseen suuntaan, sillä Bermudan maajoukkuehyökkääjä Nahki Wells siirtyi Burnleysta Bristol Cityyn pysyvällä siirrolla. Viimeiset puolitoista kautta Wells oli viettänyt lainalla QPR:ssä.

Wells siirtyi Burnleyyn Huddersfieldista kesällä 2017, mutta pelasi joukkueessa vain kymmenen ottelua. Bristol Cityn kanssa hän solmi kolmen ja puolen vuoden sopimuksen. Siirtosumma on BBC:n mukaan 6 miljoonaa euroa.