Liverpool eteni tiistaina FA Cupissa jatkoon, kun se voitti neljännen kierroksen uusintaottelussa Shrewsbury Townin kotonaan 1-0 (lue lisää). Seurojen ensimmäinen mittelö päättyi toissa viikolla lukemiin 2-2.

Seuraavalla kierroksella Liverpool kohtaa Chelsean.

Anfieldilla nähtiin Liverpoolin seurahistorian nuorin avauskokoonpano. Aloituskentällisen pelaajilla oli keskimäärin ikää 19 vuotta ja 102 päivää. Kapteeninnauhaa kantoi Curtis Jones, josta tuli 19 vuoden ja viiden päivän iässä seuran kaikkien aikojen nuorin kippari.

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp ilmoitti ensimmäisen kohtaamisen jälkeen, että hän tai hänen edustusjoukkueensa pelaajat eivät osallistu uusintaotteluun lainkaan, koska se osuu Valioliigan talvitauolle, eikä hän halua viedä pelaajiltaan paljon kaivattuja vapaapäiviä. Näin ollen Liverpoolia luotsasi tiistaina alle 23-vuotiaiden joukkueen käskyttäjä Neil Critchley, ja kentällä kirmasivat seuran akatemiapelaajat.

Valtaosa edustusjoukkueen pelaajista suuntasi heti talvitauon alkajaisiksi lomailemaan jonnekin lämpimään, mutta yksi ykkösmiehistön jäsen vietti tiistai-iltansa loppuunmyydyllä Anfieldilla. Liverpoolin kapteenistoon kuuluva James Milner, 34, kuntouttaa vielä takareittään loukkaantumisen jäljiltä, joten hän jäi pariksi ylimääräiseksi päiväksi kotiin ja tarjosi apuaan seuran nuorukaisille ja Critchleylle.

Amazon Prime Video Sport

@primevideosport
James Milner on his mid-season break and still supporting @LFC's youngsters is exactly why he's so admired 🔴

#FACup

– Hän harjoitteli kanssamme eilen (maanantaina) ja kysyi, voisiko hän liittyä mukaamme. Vastasin, että tietysti hän voi. Se oli häneltä todella kunnioittavaa kysyä, kommentoi Critchley Sky Sportsin mukaan.

– Sitten hän kysyi, voisiko tulla pukuhuoneeseen. Mitä luulette? Totta kai hän voi!

– Hän antoi neuvoja ja tukensa pelaajille. Hän piti ääntä pukuhuoneessa. Hän toi virtaa huoneeseen. Hän piti ääntä takanani [katsomossa], pystyin kuulemaan hänet.

– Hän oli aidosti innoissaan poikien suorituksesta. En voi kiittää häntä tarpeeksi.

Saksalaismanageri Klopp seurasi tiistain peliä etänä, mutta piti yhteyttä Critchleyyn ja akatemiapelaajiin.

– Hän lähetti meille viestin tauolla ja toisen pelin päätyttyä. Hän kertoi myös ennen ottelua, että 1-2 pelaajaa saattaa saada tilaisuutensa vieraissa Chelseaa vastaan. He laittoivat esityksen pystyyn.