Manchester City on jäänyt Valioliigan kärjestä ennen liigan 26. kierrosta jo 22 pisteen päähän. Viimeisin pistemenetys tuli viime kierroksella, kun se hävisi Tottenhamille. Nyt vastaan tulee West Ham.

Cityn paikka ensi kauden Mestarien liigassa alkaa olla turvattu, joten väistämättä tulee mieleen se, mistä City pelaa enää Valioliigassa.

– Haluan palata elokuuhun, kun puhuimme, että nyt on Liverpoolin aika keskittyä Valioliigan voittamiseen ja Cityn Mestarien liigaan. Nyt olemme siinä tilanteessa. Liverpool hävisi liigamestaruuden pisteellä, ja jos he olisivat voittaneet Cityn siinä yhdessä pelissä, he olisivat mestareita. Cityllä on mahdollisuus voittaa kolme cupia. Heille on tärkeää voittaa pokaaleja, sanoo Viasatin jalkapalloasiantuntija Keith Armstrong.

Etihad Stadiumilla on lainehtinut viime aikoina. Armstrong vihjaa, että manageri Pep Guardiolan miehistö olisi osoittamassa vastarintaa manageria kohtaan.

– Pepin leirissä on ollut taas tapahtumia. Hän piti joukkueen pukuhuoneessa Tottenham-pelin jälkeen 45 minuuttia ja lehdistössä oli juttuja, että Pep olisi puhunut joukkueelle pitkään ja haukkunut heidät, mutta olikin niin, että pelaajat olivat puhuneet Pepille, että hän sekaantuu liian moneen asiaan. Kopissa saattaa olla levottomuutta.

Ero kärjessä porskuttavaan Liverpooliin on tosiaan kova. Yksi ero tulee joukkueiden päästämissä maaleissa. Liverpoolin verkkoon on tehty 15 maalia, Cityn liki tuplasti enemmän.

– Liverpool on omassa luokassaan, sillä huonommillakin esityksillä he ovat voittaneet yhtä vaille kaikki pelit. Se on ero vahvan ja hyvän joukkueen välillä. 15 maalia omiin on uskomaton tilasto. Jos päästät 0,6 maalia ottelua kohden, voitat mestaruuden, tapahtuu liigassa mitä muuta hyvänsä, ”Keke” sanoo.

– 29 maalia on valtava määrä Citylle. City on kuitenkin aina vaarallinen, mutta he eivät ole hyödyntäneet paikkoja. He olisivat voineet voittaa Tottenhamin 3-0 tai 4-0, mutta hävisivät 0-2. Jonkin verran voi laittaa huonon viimeistelyn piikkiin. Joskus asiat menevät haluamallasi tavalla. Viime kaudella niin ei käynyt Liverpoolille ja he olivat toisia. Tällä hetkellä kaikki sujuu heillä ja he ovat kärjessä.

– Nyt asiat eivät mene Cityn haluamalla tavalla. Pelaajat mokaavat helppoja paikkoja ja välillä tuomiot menevät heitä vastaan. He ovat myös olleet huonoja rangaistuspotkuissa. He ovat tuhlanneet niitä todella paljon, hän jatkaa.

Cityn reilukaan kotivoitto ei olisi yllätys, sillä West Hamin manageri David Moyes ei ole saanut ”Hammersin” kurssia kääntymään.

– West Hamilla ei ole voittoa kuudesta viime pelistä. Moyes on valtavien paineiden alla. Yksi tappioista tuli Championshipin joukkuetta vastaan FA Cupissa. Kolme pelaajaa: Anderson, Jack Wilshere ja Andrei Jarmolenko ovat poissa, mikä on huono juttu. He ovat luovia pelaajia, jotka saavat asioita aikaan. Moyes on paineiden alla, sillä hänen aikanaan joukkue on vajonnut putoamisviivan alle.

West Hamin jatko-ohjelmakaan ei näytä ruusuiselta. Seuraavat vastustajat ovat Liverpool, Southampton, Arsenal, Wolverhampton, Tottenham ja Chelsea. Sitten ollaankin jo lähellä huhtikuun puoliväliä.

– Näyttää siltä, että he putoavat. Heidän puolustuksensa on aivan kamala. Pelaajien henkilökohtaiset virheet ovat aivan karmeita. Kun Moyes oli Evertonissa ja Manchester Unitedissa vähän aikaa, puolustus oli hyvää. Nyt he tekivät Brightonia vastaan koulupoikamaisia virheitä, enkä puhu 15-vuotiaiden tekemistä virheistä, vaan 12-vuotiaiden. Tuollaisia virheitä ei pitäisi tulla tällä tasolla, jolla he pelaavat. Siellä on paljon töitä edessä, Armstrong sanoo.

Manchester City-West Ham nähdään Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssa suorana lähetyksenä sunnuntaina kello 18.30 alkaen.