Koska ottelu Manchester City-West Ham jouduttiin siirtämään myrskyn vuoksi, jäi valioliigasunnuntain ohjelmaan vain yksi ottelu. Siinä yksi kauden suurista yllättäjistä, Sheffield United, sai vieraakseen Bournemouthin.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasainen, ja tasan menivät maalitkin. Ensin 13. minuutilla Bournemouthin Callum Wilson latasi pallon boksista verkkoon. Avausjakson lisäajalla kotijoukkue nousi tasoihin, kun melkoisen hässäkän ja monen pompun jälkeen seuraikoni Billy Sharp tuikkasi muutamasta metristä taukotilanteeksi 1-1.

34 - Each of Billy Sharp's last 34 league goals have been scored from inside the box, in a run dating back to October 2017. Proximity.

League Two: 9 goals
League One: 104 goals
Championship: 114 goals
Premier League: 2 goals

And Billy Sharp is not done just yet. ⚔️

Toisen puoliajan alkuminuuteilla nähtiin yksi oikein kunnon torikokous, kun Sheffield Unitedin manageri Chris Wilder ja Bournemouthin Andrew Surman tuuppivat sivurajalla toisiaan. Käsirysyyn liittyi nopeasti monikin molempien joukkueiden pelaaja ja jokunen taustahenkilökin, mutta tilanne pysyi kuitenkin aisoissa ilman suurempia vaurioita. Surman sai tilanteesta varoituksen.

71. minuutilla Wilson petasi Ryan Fraserille loistavan maalipaikan, ja tämä laukoikin terävästi. Vaikka pallo tuli puolustajan jalkojen välistä, venyi Sheffield Unitedin maalilla Dean Henderson suurenmoiseen torjuntaan.

Hieman myöhemmin oli Sheffield Unitedin vuoro nostattaa kannattajien pulssia. Lys Mousset sai hyvän paikan rangaistusalueen sisällä, mutta Bournemouth-puolustus onnistui blokkaamaan kudin.

74. minuutilla maalintekijä Billy Sharpin korvannut Lys Mousset nousikin lopulta avainasemaan. Mousset teki esityön, kun toinen vaihdosta kentälle tullut pelaaja John Lundstram vei taidokkaasti isännät 2-1 -johtoon.

6 - Sheffield United have scored six Premier League goals from substitutes this season, more than any other side in the division. Impact.

Cherries oli lähellä tasoitusta juuri 90. minuutin umpeutuessa, kun kulmapotku tavoitti Nathan Akén pään. Topparin pusku meni kuitenkin niukasti takatolpan ohi, ja niinpä sarjapisteet jäivät Sheffieldiin.

Loistavaa kautta pelaava sarjanousija Sheffield United jatkaa kauttaan Valioliigan viidentenä, vain kaksi pistettä viimeisessä Mestarien liiga -paidassa kiinni olevan Chelsean takana – joskin Chelsea on pelannut ottelun vähemmän. Bournemouth on sijalla 16.