Kun Leicester voitti kaudella 2015-2016 sensaatiomaisesti Valioliigan mestaruuden, oli yksi joukkueen alakerran tukipilareista saksalaispuolustaja Robert Huth. ”Berliinin muuri” -lempinimen Englannissa saanut Huth oli saksalaisessa jalkapalloilussa aina eräänlainen outolintu, sillä hän muutti Saksasta Englantiin ja Chelsean akatemiaan jo 16-vuotiaana, ja nousi Saksan maajoukkueeseen pelaamatta koskaan kotimaassaan aikuisten tasolla. Huth kuului muun muassa Saksan MM-kotikisojen 2006 joukkueeseen.

Kaudella 2018-2019 Huth ei enää pelaajasopimusta mihinkään solminut, vaan antoi uran hiipua kaikessa rauhassa pois. Lopulta tammikuussa 2019 toppari vahvisti erikoisesti eräässä Twitter-viestissä uransa päättyneen.

Huth pelasi Valioliigaa kaikkiaan 16 kaudella ja juhli mestaruutta kaikkiaan kolmella kaudella. Leicesterin ihmetempun lisäksi Huthista tuli kahdesti valioliigamestari Chelseassa. Uran päätyttyä mies ei ole itsestään paljon meteliä pitänyt. Syy siihen on selvä: saksalainen sai peliuran aikana yksinkertaisesti jalkapallosta tarpeekseen.

– En katso enää juurikaan jalkapalloa, urheilujohtajuutta nykyisin Englannissa opiskeleva Huth, 35, sanoi Tagesspiegelin haastattelussa.

Puolustaja toteaa samassa haastattelussa havainneensa, kuinka pieni merkitys jalkapallolla todellisuudessa on. Jo aktiiviuransa aikana häntä alkoi ”todella pänniä, että hänet nähtiin ainoastaan jalkapalloilijana”. Huth kertoi, että uran päättyessä hän oli jo ”kurkkuaan myöten täynnä jalkapalloa”.

Huth myöntää, ettei tekisi enää tänä päivänä yhtä rohkeaa loikkaa kuin vuonna 2002, kun hän lähti 16-vuotiaana Englantiin jalkapalloammattilaisen uraa tavoitellakseen. Ei ainakaan ilman apua ja opiskelupaikkaa. Hänen mukaansa kaikista suurseurojen akatemiapelaajista lopulta vain joka sadas saa tulevaisuudessa elantonsa jalkapalloilijana.

– Sitä ei nuorille pelaajille tietenkään kukaan kerro, Huth kritisoi.

Monet huippupelaajat ovat päätyneet uran päätyttyä työskentelemään TV-asiantuntijoina. Tämäkään polku ei Huthia innosta.

– Mieluummin ei. Olen kokeillut sitä kahdesti, eikä se lopulta ole kovin hauskaa. Elämässä on parempiakin juttuja, Huth kuittasi.

Lähde: Transfermarkt