Mestaruussarjassa lähes sata ottelua tahkonnut keskikenttäpelaaja George Thorne pelaa tällä hetkellä Ykkösliigan Oxford Unitedissa ilmaiseksi.

Loukkaantumisista kärsinyt Thorne, 27, on viimeksi aloittanut sarjaottelun maaliskuussa 2018.

Hän jäi edellisessä seurassaan Derbyssa olemattomaan rooliin valmentajavaihdoksen jälkeen ja päätti suunnata viime kesänä lainalle Oxford Unitediin. Thorne pääsi ensimmäistä kertaa uudessa seurassa avauskokoonpanoon viime syyskuussa liigacupin pelissä West Hamia vastaan, mutta hänen ottelunsa kesti vain 23 minuuttia, koska hänen olkapäänsä meni sijoiltaan.

Tammikuussa hän teki ison ratkaisun ja neuvotteli itsensä irti sopimuksestaan Derbyssa. Nyt hän pelaa ilmaiseksi Oxford Unitedissa todistaakseen, että hänellä on yhä annettavaa jalkapalloilijana.

– Minulle oli tärkeää nauttia taas jalkapallosta. En nauttinut töihin menemisestä Derbyssa parina viime vuotena, koska en päässyt pelaamaan ja muidenkin asioiden takia. Menin harjoituksiin, mutta treenasin juniorien kanssa, kommentoi Thorne Sky Sportsille.

– Vaikeinta on se, kun on kunnossa, muttei silti pääse pelaamaan. Minulla isoin asia oli tulla johonkin, jossa joku luottaa minuun. Sellainen ihminen antaisi minulle mahdollisuuden osoittaa kykyni ja kuntoni.

Thornen kohdalla tuo ihminen oli Oxford Unitedin manageri Karl Robinson, jolla on hänen kanssa sama agentti.

– Hän oli yhdessä vaiheessa yksi Mestaruussarjan parhaista pelaajista. Hän pyöritti pelejä yksin syötöillään ja pelisilmällään, sanoo Robinson.

– Hän on yksi mukavimmista nuorista miehistä ikinä ja hän on kokenut niin paljon. Muistan, että hän oli lähes kyynelissä, kun juttelimme hänen loukattuaan olkapäänsä. Hän sanoi, että on saanut tarpeeksi, eikä pysty tähän enää henkisesti, koska hänen kroppansa ei kestä. Se oli todella vaikea keskustelu.

– Hän vain on kerrassaan uskomaton persoona ja erinomainen jalkapalloilija. Olemme onnekkaita, kun hän pelaa täällä.

Thorne toivoo, että hänen uransa jatkuu vielä pitkään.

– Haluan vain löytää uudestaan rakkauteni lajia kohtaan ja päästä pelaamaan. Olen ensi kesänä ilman seuraa ja olen vasta täyttänyt 27, joten uskon, että minulla on vielä ainakin kuusi tai seitsemän pelivuotta jäljellä.

Englantia eri nuorten maajoukkueissa edustanut Thorne on pelannut tällä kaudella neljässä ottelussa.