Manchester Cityn entinen keskikenttäpelaaja Michael Brown uskoo, että Euroopan jalkapalloliiton seuralle asettama rangaistus ei koidu Citizensin kohtaloksi.

Uefa ilmoitti perjantaina, että se sulkee Cityn seuraavaksi kahdeksi kaudeksi kilpailuistaan. Näin ollen yhdeksättä vuotta putkeen Mestarien liigassa pelaavaa Cityä ei hetkeen eurokentillä nähdä.

Monet ovat jo arvelleet, että Uefan päätös ajaa manageri Pep Guardiolan lähtemään seurasta. Vuosina 1995-1999 Cityssä pelannut Brown, 43, näkee kuitenkin, että Guardiola ja kumppanit voisivat ottaa tilanteen haasteena vastaan.

– Pep sanoi vain pari kuukautta sitten, että hän on vienyt tämän seuran niin pitkälle kuin on voinut ja sitten pari kuukautta myöhemmin hän sanoo olevansa valmis tähän haasteeseen. Minä uskoin henkilökohtaisesti, että hän olisi lähtenyt kesällä, mutta sitten hän sanoi odottavansa ensi kautta. Uskon, että hän ollut tietoinen, että taustalla on ollut joku ongelma, kommentoi Brown BBC:lle.

– He ovat antaneet ison lausunnon sanomalla, että he yrittävät korjata tämän päätöksen, ja olen varma, että he yrittävätkin, mutta tästä seurasta puhuttaessa on kysyttävä, ”Kuinka pitkälle tämä seura on tullut?”. Pep Guardiola on kyllä tietoinen valmistautumisesta ja suunnittelusta [joka häntä odottaa] – tuleeko pelaajien hankkimisesta hieman vaikeampaa? Kyllä, mutta jos joku seura ja sen omistajat pystyvät tähän, niin Manchester City.

Pep Guardiola on valmentanut Manchester Cityä kesästä 2016 lähtien ja voittanut seurassa viisi suurpokaalia. Kuva: Getty Images

– Olemme nähneet, miten nopeasti he ovat kasvaneet ja millainen tuki heillä on, joten he selviävät tästä. Mitä Guardiolaan tulee… Tämä on hänelle haaste. Hänellä on hyvä joukkue. Jos joku valmentaja on valmis ottamaan tällaisen haasteen vastaan ja kehittämään pelaajia, niin se on Pep Guardiola.

– Katsokaa, mitä he ovat tehneet jalkapalloseurana, mitä he ovat tehneet kentällä, miten he ovat tehneet sen. Minusta he ovat tehneet ensiluokkaista työtä.

– He ovat tehneet sen kunniallisesti, kuten Manchester City yleensäkin. Tämä on heille järkytys, mutta he tulevat taistelemaan tätä vastaan.

– Seuran omistajat eivät ole tulleet tänne vain lyhyeksi aikaa, he aikovat taistella.

– Maailmalla on varmasti pelaajia, jotka haluavat Manchester Cityyn, vaikka seura ei pelaisi Mestarien liigassa.

– Pep Guardiola on valtava vetonaula. Vaikka hän lähtisi, seura hankkisi toisen huippumanagerin, ja infrastruktuuri houkuttelisi pelaajia sinne.

LUE MYÖS: