Arsenal saa sunnuntain myöhäisottelussa vastaansa Newcastlen. Asiantuntijoiden lausunnoissa Newcastlelle ei annettu juurikaan mahdollisuuksia sarjapaikkansa säilyttämiseen, mutta vanha konkari Steve Bruce on todistanut jälleen kerran totuuden olevan maaliodottamajalkapalloa ihmeellisempää.

– Newcastlella on takanaan melko kummallinen kausi. Se ei juurikaan maaleja tee, mutta niin vaan joukkue pyristelee. Uskoisin, että sillä on hyvin tiedossa Arsenalin hämmästyttävän suuri tasapelimäärä tällä kaudella, joten eiköhän taas melkoista bussin parkkeeraamista ole luvassa vierailta, Suomen virallisen Arsenal-kannattajayhdistyksen puheenjohtaja Petteri Hakanen ennakoi Valioliiga.comille.

Hakanen uskoo, että Arsenalin lähtökohdat sunnuntain peliin ovat toiveikkaat.

– Loma on toivottavasti hionut joukkuetta taas hieman yhtenäisemmäksi, kohtuullisen terveenä päästään Newcastlen kimppuun. Tosin nyt näyttää siltä, että uudet vahvistukset Pablo Mari ja Cédric Soares eivät vielä olisi pelaavassa ryhmässä. Tärkeintä on kuitenkin se, että hankintoja tehtiin nimenomaan puolustukseen, siihen oli selvä tarve, Hakanen arvioi.

Manageri Mikel Arteta saa Hakaselta positiivisen ensiarvion.

– Kliseen mukaisesti eteenpäin on menty. Nyt kentällä näkyy yrittämistä, flegmaattisuus on kadonnut, ja pelissä on selvästi enemmän jujua. Kaikesta näkee, että nyt pelaajat haluavat pelata managerilleen. Näin ei välttämättä ollut (Unai) Emeryn aikana.

Hakasen mukaan suurempi remontti on edessä tulevana kesänä.

– Nämä hankinnat ovat olleet hyvä alku, mutta kesällä tarvitaan ehdottomasti suurempaa siivousta. Tarvitsemme selvästi lisää laatua ryhmäämme, puheenjohtaja kertoo.

Sunnuntain ottelun käsikirjoitus on Hakasen mukaan selvä.

– Eiköhän se ole niin, että Arsenal tulee hallitsemaan palloa aika selvästi. Newcastle ei paljon maaleja tee, joten lähtökohtaisesti pitää lähteä siitä, että tästä otetaan voitto.

Arsenal-Newcastle näkyy sunnuntaina 16.2. klo 18.30 Viasat Jalkapallo -kanavalla sekä suoratoistopalvelu Viaplayssa.