Yksi kaikkien aikojen laitapuolustajista Cafu ihastutti peliuransa aikana nousuillaan muun muassa AC Milanin, AS Roman ja Brasilian maajoukkueen paidassa. Kaksinkertainen maailmanmestari jäi kuitenkin usein hyökkäyspään joukkuekavereidensa vajoon, kun suurimpien mestaruuksien sankareita alettiin pistämään järjestykseen.

Vaikka puolustajat ovat usein aliarvostettuja henkilökohtaisia palkintoja jaettaessa, uskoo Cafu, että Liverpoolin Trent Alexander-Arnoldista voidaan tulevaisuudessa valita maailman parhaaksi pelaajaksi.

– Alexander-Arnold on mielestäni yksi maailman parhaista [laitapuolustajista]. Siitä ei ole epäilystäkään, Cafu sanoi Mirrorille.

– Hänessä on valtava potentiaali. Hän on voimakas, taitava, edistää peliä ja järjestää maaleja Liverpoolille. Sanoisin, että hänen pelaamisessaan näkyy brasilialaisvaistoja.

– Neuvoni hänelle olisi yksinkertainen. Sanoisin, että jatkaa vain kuten tähänkin asti. Hänen ei tulisi muuttaa pelityyliään vaikka se välillä johtaisikin virheisiin.

– Mielestäni hänellä on kaikki tarvittava tulla Ballon d’Or -voittajaksi. Jostain kumman syystä hyökkääjät voittavat aina Ballon d’Orin, mutta ihmisten tulisi ymmärtää, että puolustajat ovat yhtä tärkeitä.