Muun muassa Sami Hyypiän kanssa Liverpoolissa triplan kaudella 2000-2001 voittanut Robbie Fowler haluaa valmentaa tulevaisuudessa Valioliigassa. Liverpoolin historian kuudenneksi paras maalintekijä puhui unelmastaan Sky Sportsille.

– Haluan valmentaa Valioliigassa, ja haluan Tonyn (apulaisvalmentaja Tony Grant) liittymään osaksi tiimiäni Valioliigassa, 44-vuotias Fowler julisti.

– Minulla on valtava kunnianhimo päästä sinne, minne uskon pääseväni. Teen kaikkeni, jotta se onnistuu.

Liverpoolin oma kasvatti pelasi joukkueen riveissä Valioliigaa kaikkiaan 11 kaudella (vuosina 1993-2002 ja 2005-2007). Lisäksi Fowler pelasi Valioliigaa Leedsin, Manchester Cityn ja kolmen ottelun verran Blackburnin joukkueissa. Peliuransa viimeiset vuodet hän vietti kahdessa Australian A-liigan joukkueessa sekä aivan lopuksi thaimaalaisessa Muangthong Unitedissa. Hän toimi joukkueessa pelaaja-valmentajana.

Ensimmäisen varsinaisen päävalmentajapestinsä Fowler sai viime huhtikuussa, kun hän aloitti A-liigassa Brisbane Roarin luotsina. Brisbane oli nimityksen aikaan vaikeuksissa, mutta Fowler on nostanut ryhmän jo pudotuspelien kynnykselle.

– Täältä se alkaa. Tiedämme, että meitä odottaa koko maailma ja runsaasti tilaisuuksia, ja olemme valmiita tarttumaan niihin, Fowler uhosi.

– Odotukset meitä kohtaan ovat olleet korkeita, koska olemme brittejä. Välilä on tuntunut siltä, että täällä on vähän brittivastaisia fiiliksiä ja jotkut haluavat meidän epäonnistuvan.

– Se kuitenkin saa meidät vain haluamaan entistä kovemmin menestyä, sillä haluamme edetä urillamme, Fowler vannoo.

Fowler toteaa, että olisi ollut upeaa saada pelata Jürgen Kloppin valmentamassa Liverpoolissa. Kysymykseen mahdollisesta Englannin maajoukkueen luotsaamisesta tulevaisuudessa Fowlerilla on kotiseuturakas vastaus.

– Minulle kävisi Liverpool ensin! Tietysti haluan kuitenkin Kloppin pysyvän Liverpoolissa ikuisesti, sillä hän on loistava.

Liverpool on voittanut kauden 26 valioliigaottelustaan 25 ja pelannut kerran tasan. Fowler uskoo, että Kloppin miehistössä on ainesta historian toisiksi ”voittamattomiksi” Arsène Wengerin tarunhohtoisen Arsenal-ryhmän rinnalle.

[readmore from=Robbie-Fowler]

– Luulen, että he voivat (pelata kauden loppuun asti tappiotta).

– En silti vaivaa sillä päätäni, sillä haluan vain Liverpoolin voittavan liigan. Se on minulle tärkeintä.

– Haluaako Jürgen heidän pelaavan kauden loppuun tappiotta? Totta kai, sillä hän on manageri, joka vaatii joka pelissä jokaiselta pelaajalta parastaan. Hän saa pelaajat uskomaan itseensä, heillä on itseluottamus tapissa ja he uskovat itsekin pystyvänsä siihen.