Arsenal otti torstaina askeleen kohti Eurooppa-liigan neljännesvälieriä, kun se voitti kreikkalaisen Olympiakosin vieraskentällä 1-0.

Alexandre Lacazette vastasi illan ainoasta osumasta pelin 80. minuutilla. Ranskalaishyökkääjä hukkasi ensimmäisellä jaksolla loistavan tontin, muttei erehtynyt enää, kun Bukayo Saka tarjoili hänelle tekopaikan tyhjään verkkoon.

– Tämä oli hyvä esitys. Pidimme nollapelin, se on aina hyvä asia. Halusimme tehdä enemmän maaleja, mutta tämä meni lopulta hyvin, koska meillä on etu toiseen osaan lähdettäessä, kertasi Lacazette BT Sportille.

– Minulla oli pari paikkaa, mutta maalinteko ei ole aina niin helppoa. Bukayo Sakalle kiitokset syötöstä. Olen iloinen, että tein maalin.

– Oli mukava tulla tänne ja pelata loistavan tunnelman keskellä.

Arsenalin maalivahdille Bernd Lenolle kirjattiin ottelussa kaksi torjuntaa, muttä hän oli useissa muissakin tilanteissa hyvin hereillä.

– Minun työni on tehdä torjuntoja. Olen tyytyväinen, kun pelaan nollapelin. Voitimme tämän ottelun ja teimme vierasmaalin, joten olemme tyytyväisiä.

Shkodran Mustafi

@MustafiOfficial
Probably not our best performance, but we have been patient and will fly home with the important win 👊🏻 #SM20 #CleanSheet

Leno on pelannut Tykkimiesten jokaisen ottelun Valioliigassa, mutta kaikissa muissa kilpailuissa häntä on lepuutettu. Päävalmentaja Mikel Arteta antoi kuitenkin hänelle torjuntavastuun heti, kun Eurooppa-liigan pudotuspelit alkoivat.

– Haluan pelata kaikissa otteluissa. Me suhtaudumme tähän kilpailuun tosissamme. Tämä on yksi mahdollisuus voittaa pokaali ja päästä Mestarien liigaan. Haluan pelata jokaisen ottelun, joten olen tyytyväinen, että hän [Arteta] on päättänyt, että minun pitäisikin pelata.

Leno antoi myös erityiskehut 18-vuotiaalle Sakalle, joka johtaa Arsenalin sisäistä syöttöpörssiä alustettuaan tällä kaudella kahdeksan maalia.

– Hän on loistava pelaaja. Toivottavasti hän pysyy Arsenalissa todella pitkään. Hän on todella tärkeä pelaaja meille. Hänen keskityksensä oli erittäin hyvä. Olemme tyytyväisiä, että saimme toiseen otteluun edun vierasmaalin ansiosta.

Saka sai kehut myös Artetalta.

[readmore from=Eurooppa-liiga]

– Yritämme löytää hänelle oikean pelipaikan, jossa hänellä on oikeat pelaajat ympärillään oikeassa paikassa. Hän ei ole laitapuolustaja. Hän vastasi haasteeseen hyvin, hänellä riittää rohkeutta. Olen todella tyytyväinen hänen suoritukseensa.

– Uskon, että hän on todella tyytyväinen siihen, miten hän käsittelee tilannettaan, koska hän on tällä hetkellä parrasvaloissa, mutta on silti todella nöyrä.

– Hän kysyy aina asioista, keskustelee apuvalmentajieni kanssa ja haluaa kehittyä. Hän on mahtava poika ja todella rohkea.

– Hän tekee isoja päätöksiä hyökkäyskolmanneksella. Hän ei piileskele ja hän pystyy pelisilmällään ja kyvyillään suoriutumaan ahtaissa tiloissa, mikä on iso lahja.

Torstain ottelu oli Arsenalin 11. Artetan alaisuudessa. Tykkimiehet on kärsinyt espanjalaisluotsin komennossa vasta yhden tappion, mutta Arsenalin pelissä riittää vielä kehitettävää, minkä myös Arteta tietää.

– Tämä oli todella hyvä tulos. Ensinnäkin, koska saimme vierasvoiton Euroopassa, mutta myös siksi, että voitimme tällaisella stadionilla. Kunnia siitä jätkille.

– Olimme vaikeuksissa ensimmäisen kymmenen minuutin ajan. Luovuimme pallosta liian helposti, eikä pelissämme ollut jatkuvuutta. Toisella jaksolla hallitsimme peliä paljon paremmin, jos erikoistilanteita ei lasketa.

– Olisimme voineet saada paremmankin tuloksen otteluparia ajatellen. Meillä oli paikkoja, joista odottaisimme pelaajiemme tekevän maalin.

– Etenemme peli kerrallaan. Haluamme kehittää monia asioita. Näen yhä asioita, joista johtuen emme voi hallita peliä ja vahingoittaa vastustajaa, mutta me pelaamme todella sitoutuneesti. Meillä oli lopussa vaikeuksia, kun kolmella pelaajalla kramppasi jaloissa.

Mikel Arteta nappasi torstaina viidennen voittonsa Arsenalin peräsimessä. Kuva: Getty Images

Artetan mielestä Arsenal onnistui torstaina erityisesti puolustuspelaamisessa, johon osallistui koko joukkue.

– Me sanomme pelaajille, että heidän on nautittava myös puolustamisesta. Se on iso osa peliä. Jos menettää pallon helpossa paikassa, on parempi juosta alas ja riistää pallo takaisin mahdollisimman nopeasti, kuten tänään teimmekin.

– Mutta he pelaavat isolla sydämellä. Näin, että yritimme todella joukkueena. Kaikki palasivat puolustusmuotoon sen sijaan, että he olisivat hajaantuneet.

– Laitapelaajat käyttäytyivät ennen eri tavalla, mutta nyt jokainen heistä tekee töitä puolustussuuntaan.

– Minusta teemme paljon töitä sen eteen, että pysyisimme erilaisissa tilanteissa mahdollisimman kompaktina, kun meillä ei ole palloa, ja olemme tyytyväisiä siihen, koska se on iso osa peliä.

Olympiakos ei ole vielä heittänyt pyyhettä kehään, vaikka sillä on iso urakka edessä ensi viikolla Emiratesilla.

– Kukaan ei halua päästää maalia viimeisillä minuuteilla, harmitteli Olympiakosin päävalmentaja Pedro Martins FourFourTwon mukaan.

– Yleisesti ottaen pelasimme hyvällä intensiteetillä. Jalkapallossa tehokkuus on kaikki kaikessa, me emme hyödyntäneet paikkojamme, mutta vastustaja hyödynsi omansa.

– Mutta tämä oli vasta ensimmäinen osaottelu. Jos minulta kysytään, kaikki on Lontoossa vielä auki. Meillä on hyvä joukkue ja laadukkaita pelaajia. Olen varma, että pystymme vastaamaan haasteeseen.