Valioliigassa nähtiin viime sunnuntaina hieno hetki, kun Evertonin André Gomes palasi ensimmäisen kerran kentälle hirvittävän loukkaantumisensa jälkeen.

Gomesin, 26, nilkka murtui ja vääntyi viime marraskuussa, kun hän joutui Tottenhamin Son Heung-Minin taklauksen kohteeksi ja törmäsi vielä vauhdilla Serge Aurieriin.

Portugalin maajoukkuepelaajan luonnottomalta näyttänyt nilkka ja tuskainen ilme antoivat ymmärtää, että Gomesin kausi päättyi jo siihen. Viime viikolla hän asteli kuitenkin viheriölle vain 111 päivää loukkaantumisensa jälkeen, kun hänet vaihdettiin kentälle 2-3-tappiossa Arsenalia vastaan.

Gomes muisteli kauhun hetkiään Daily Mailin haastattelussa.

– En pystynyt katsomaan jalkaani, kun se tapahtui. Yritin vältellä sitä. En halunnut sitä kuvaa mieleeni. Tiesin heti, että jotain on pielessä, koska olin jo tuskissani.

Portugalilaistaituri näki myös yleisön reaktioista, että kaikki ei ollut kohdallaan. Järjestyksenvalvojat muodostivat näkömuurin hänen ja katsojien välille ja vanhemmat peittivät lastensa silmät, jotta perheen pienimmät eivät järkyttyisi.

Gomes antoi isot kiitokset pikaisesta toipumisestaan Evertonin lääkärille John Hollingsworthille, joka väänsi hänen nilkkansa takaisin paikalleen heti loukkaantumisen jälkeen.

– Lääkäri oli uskomaton. Hänen tekonsa oli todella tärkeä ja hän toimi todella nopeasti.

– Hän laittoi nilkkani takaisin paikalleen. Minulta menivät nivelsiteet ja luuni murtui.

André Gomes pelasi viime sunnuntaina Arsenalia vastaan puoli tuntia. Kuva: Getty Images

– Muistan, että Cenk [Tosun], Lucas [Digne] ja Richarlison olivat myös lähelläni. Luis Boa Morte (entinen apuvalmentaja) oli vierelläni ja muistaakseni löin häntä (kun nilkka naksahti paikalleen). Se oli vaikeampaa henkisesti kuin fyysisesti.

Gomes antoi anteeksi Sonille, joka murtui kyyneliin tajuttuaan, mitä portugalilaiselle kävi. He kävivät asian läpi puhelimessa pari päivää ottelun jälkeen.

– Son on mukava tyyppi. Hän pyysi anteeksi ja minä selitin hänelle, että tällaisia juttuja sattuu. Ei hän tietenkään tehnyt sitä tahallaan.

Gomes tietää, ettei voi säästellä itseään jatkossakaan, jos hän haluaa nousta takaisin entiselle tasolleen.

– Minun on jätettävä se taakseni. Muuten ihmiset huomaavat. Jos en pelaa hyvin, he ajattelevat, että ehkä minua pelottaa.

– Itseään voi suojella, mutta 80 prosenttiin tilanteista on mentävä kovaa, varsinkin Valioliigassa. Minä en voi toimia eri tavalla, minun on mentävä kovaa tilanteisiin. Minun on oltava sama kaveri kuin ennenkin.