Sunnuntai-ilta huipentuu kauden ensimmäiseen finaaliin brittikentillä. Liigacupin, kohtalo ratkaistaan Aston Villan ja Manchester Cityn välillä.

Mestaruus on Manchester Cityltä karannut, mutta sillä on vielä hyvät mahdollisuudet ottaa tripla tältä kaudelta, sillä se on vielä vahvasti mukana Mestarien liigassa sekä FA cupissa.
Selostaja Ville Kuusinen uskoo, että kolmas peräkkäinen Liigacupin voitto matkaa Cityn mukaan sunnuntaina.

– En tiedä motivoiko kolmas voitto joukkuetta ja manageri Pep Guardiolaa, mutta sen verran joukkueiden tasoerossa on gappia, että City finaalin todennäköisesti voittaa, Kuusinen arvioi Valioliiga.comille.

Mancester City suorastaan teurasti Aston Villan Valioliigassa, mutta Kuusisen mukaan finaalin luonne tasaa jonkin verran puntteja.

– Toki kun ”Kerrasta poikki” -teemalla vedetään, niin kaikki on mahdollista, mutta aika epätodennäköistä tällä kertaa.

Jos ei Aston Villa vedonlyöjien suosikki olekaan, löytää Kuusinen Villalle uuden mahdollisuuden myös Valioliigaan finaalin kautta.

– Onhan tämä ainakin vaihtelua Aston Villalle, kun se pääsee pelaamaan ihan oikeasti jonkun asian voittamisesta. Ehkä kohtalainen tulos tästä toisi myös virtaa putoamistaisteluun.

Aston Villan edellinen kerta Liigacupin finaalissa sujui tappiollisesti, kun Manchester United vei pytyn Old Traffordille vuonna 2010.

– Silloin muuten muuan James Milner vei Villan johtoon, mutta aika nopeasti United sitten pelin käänsi, Kuusinen muistelee.

– Toki olisin näissä City-myönteisissä arvioissani väärässä, sillä vaihtelu tekisi hyvää myös tämän turnauksen arvostukselle, Ville Kuusinen arvioi.

Katso Liiga cupin finaali suoraan Wembleyltä sunnuntaina 1.3. klo 18.30 Viasatin jalkapallokanavalta ja Viaplaysta.