Arsenalin voittomaaliksi maanantain FA Cup -ottelussa jääneen avausosuman tehnyt toppari Sokratis Papastathopoulos ei pidä ehdoin tahdoin paikastaan kiinni.

Borussia Dortmundista kesällä 2018 hankittu kreikkalainen on tätä nykyä 31-vuotias, ja haluaa säännöllistä peliaikaa. Joukkueeseen saapui vastaavalle pelipaikalle tammikuussa Pablo Marí, joka sai debyyttinsä Fratton Parkilla. Tosin myös Sokratis pelasi täydet minuutit, tällä kertaa poikkeuksellisesti oikeana laitapakkina.

Saint-Étiennestä Arsenaliin saapuu ensi kesänä nuori toppari William Saliba. Sokratisin sopimus seuran kanssa jatkuu vuoteen 2021, mutta hän sanoo nyt saattavansa lähteä aiemmin.

– Minulla on vielä vuosi sopimustani täällä jäljellä, mutta tapanani ei ole istua sopimusten päällä. Jos en ole onnellinen, ja nauti valmentajan luottamusta tai saa tarpeeksi peliaikaa, en välitä sopimusten kestoista.

Usein hymyilevä järkäle vakuuttaa, ettei kyse ole muusta kuin oikeanlaisen tyytyväisyyden tunteesta.

– Minulle raha ei ole ratkaiseva asia. Haluan jokaisena päivänä vain olla iloinen ja auttaa joukkuetta, ja katsoa mihin se riittää.

Valmentaja Mikel Arteta teki tappiollisen Olympiakos-ottelun jälkeen miehistöönsä jopa yhdeksän muutosta. Riski kannatti, sillä joukkue jatkaa cupissa.

– Tämä tulos palautti meille itseluottamusta. On kuitenkin raskasta tietää että yksi palkinto, jota viime vuonna tavoiteltiin loppuotteluun saakka, on nyt menetetty, Sokratis sanoo Eurooppa-liigaan viitaten.

FA Cupin lisäksi Arsenalilla on sarjan tasaisuudesta johtuen edelleen pienet mahdollisuudet saavuttaa tyydyttävä sijoitus Valioliigassa.

– Pelejä on vielä paljon jäljellä. Valioliiga on kuitenkin aina vaikea, ja tällä kaudella emme aloittaneet sitä hyvin.

Lähde: Mail