Liverpoolin pitkä tappioton taival Valioliigassa päättyi lauantai-iltana, kun se hävisi sarjapaikastaan taistelevalle Watfordille tylyin lukemin 0-3.

Se oli Poolille tämän kauden ensimmäinen tappio sarjassa. Samalla päättyi joukkueen 18 sarjapelin voittoputki ja hurjat 44 ottelua kestänyt tappiottomien pelien sarja.

Joukkueen romahdus oli todella yllättävä, sillä sen mestaruus on käytännössä varma ja Watford painii aivan toisessa päässä sarjataulukkoa. Ennen lauantaita Watford oli voittanut edellisen sarjapelin tammikuun 12. päivä ja pelannut sen jälkeen kaikissa kilpailuissa kuusi ottelua, joista se oli hävinnyt neljä ja pelannut kahdesti tasan.

Viasatin selostaja Mikko Innanen ennakoi jo ennen lauantaita, ettei ottelusta tule Liverpoolille helppo. Innanen sanoi odottavansa pelistä kovaa vääntöä.

Pool jäi lopulta muutaman pelin päähän Arsenalin kaudella 2003-2004 tekemästä Valioliigan ennätyksestä. Noina vuosina Arsenal pelasi huimat 49 sarjaottelua peräkkäin ilman tappioita voittaen peleistä 26 ja pelaten 12 kertaa tasapelin.

– Ehkä tämä on Liverpoolillekin nyt helpotus, koska kyllä pelaajat tuollaisia miettivät. Kun taustalla oli Arsenalin hieno saavutus, niin on ihan selvää, että pelaajatkin ovat sitä pohtineet. Ja kuten sanoin, Watford on ollut välillä todella hyvä. Peli päättyi 3-0, mutta se olisi voinut olla enemmänkin Watfordille, Innanen sanoo Valioliiga.comille.

Liverpoolin alakerran johtohahmon Virgil van Dijkin peliesitys oli lauantaina huomattavasti normaalia heikompi. Innanen pitää hollantilaisjärkälettä maailman parhaana topparina, mutta antaa tällä kertaa tälle tylympää palautetta.

– Jo West Ham-pelissä (Poolin 3-2-voitto) oli jo nähtävissä huonoja merkkejä ja totesin, että Liverpool on huonollakin pelillä näitä voittanut. Mutta nyt se ei enää riittänyt. Okei, se on yksi tappio, ei Liverpoolin mestaruutta tule kukaan estämään, mutta lyödään nyt vähän kuitenkin lyötyä: onko kukaan meistä koskaan nähnyt Virgil van Dijkin pelaavan noin huonosti?

– Silloin lauantaina pelin jälkeen hän olisi voinut jäädä valmennustiimin kanssa käymään kuvioita läpi ja joku olisi voinut opettaa van Dijkille, miten puolustetaan. Tämä on raakaa tekstiä, mutta näin se meni lauantaina. Näin se ei varmasti tule menemään tänään, Innanen uskoo.

Tänään tiistaina Liverpool yrittää palata voittokantaan FA Cupin viidennen kierroksen ottelussa Chelseaa vastaan. Yksi tappio ei tarkoita Innasen mielestä sitä, että asiat olisivat sarjajohtajan riveissä levällään.

– Ei siitä kannata tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Se oli väistämätöntä. Jos ei olisi käynyt niin, niin sitten Liverpool olisi ollut vielä entistäkin kovempi. Ei oteta mitään pois Watfordilta, ei mitään! Loistava esitys.

Naby Keïta ja Jordan Henderson uupuvat yhä Liverpoolin kokoonpanosta, mutta Watfordia vastaan sivussa olleet James Milner ja Joe Gomez palaavat tiettävästi riviin.

Innanen ei ihmettelisi, jos Jürgen Klopp juoksuttaisi 19-vuotiaan keskikenttäpelaajan Curtis Jonesin kentälle Stamford Bridgellä. Edellisessä FA Cupin väännössä Jones pelasi täydet minuutit, kuten myös aiemmassa pelissä – molemmissa Shrewsburya vastaan.

Teini-ikäinen Jones on iskenyt cupissa kaksi maalia.

– Melkein sanoisin olevan ihme, jos Jones ei pääse jossain vaiheessa kentälle. Liverpoolilla on kuitenkin edessä vielä Mestarien liigan ottelu tai useampi, joten jotain kierrätystä tullaan varmasti näkemään.

Voi olla, että myös Chelsea peluuttaa nuoria lupauksia illan pelissä. Muun muassa reservijoukkueen 18-vuotiaat pelaajat Armando Broja ja Faustino Anjorin ovat olleet mukana viime aikoina edustusjukkueen harjoituksissa.

– Keskikenttäpelaaja Anjorin on Englannin poikamaajoukkueiden vakiopelaaja ja Broja sentteri. He ovat olleet harjoituksissa, mutta sitä ei tiedä pääsevätkö he kentälle. Voi olla, että pojat saattavat olla ainakin vaihtopenkillä, Innanen arvioi.

Chelsean loppukauden kristallinkirkas tavoite on päästä ensi kaudeksi Mestarien liigaan eli neljän parhaan joukkoon Valioliigassa. Myös viidenneksi tullut joukkue saattaa päästä maailman suosituimpaan seurajoukkuekisaan, jos Manchester Cityn Euroopan jalkapalloliitto Uefalta saama osallistumiskielto säilyy voimassa.

Viimeksi Chelsea ja Liverpool ottivat mittaa toisistaan syyskuun lopulla. Silloin Pool voitti Stamford Bridgellä pelatun sarjapelin 2-1. Sitä ennen joukkueet kohtasivat Uefa Supercupissa, jonka voitti silloinkin Pool – rangaistuspotkukilpailun jälkeen 3-2.

– En yllättyisi siitä, jos tänään mentäisiin ylitöiden puolelle ja ratkaisu tulisi vasta rankkareilla Supercupin loppuottelun tapaan, Innanen hymähtää.

FA Cupin viidennen kierroksen ottelu Chelsea-Liverpool näkyy tiistaina 3.3. klo 21.35 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa Mikko Innasen selostamana.