Manchester United vei sunnuntaina kaupungin paikallisottelun luvuin 2–0.

Kentällä nähtiin mielenkiintoinen kamppailu. Manchester United aloitti ottelun ryhmityksellä 3-4-1-2, Manchester City taas muodolla 4-3-3. Kentälle muodostuikin selvät parit.

Manchester City yritti luoda rotaatioilla pelaajamäärällistä ylivoimaa kentän keskikaistalle. Kun vasen puolustaja Oleksandr Zintšenko liikkui sisään, muovautui Taivaansinisten numeroyhdistelmä malliin 3-2-2-3.

Temppu ei toiminut kovin hyvin. City hävisi laukaukset avausjaksolla luvuin 1–7, vaikka painoi päälle.

United peitti välit omalla puolustuskolmanneksellaan muodolla 5-3-2, kun wing-backit laskivat alas. City yritti houkutella Punaisia paholaisia laidalle – ja eristää vastakkaisen puolen pelaajia, vaihtaa painopistettä, luoda yksi vastaan yksi tilanteita, tai puhtaita ylivoimatilanteita. United onnistui vaikuttamaan vieraisiin. City hätäili ja keskitti turhan herkästi. Tämä sopi pääpelivoimalla vakuuttavalle Unitedille.

Manchester City yritti luoda rotaatioilla pelaajamäärällistä ylivoimaa kentän keskikaistalle.

Jos United voitti pallon, eteni joukkue hyvin suoraviivaisesti. Tämä tuotti haasteita vieraiden toppareille Fernandinholle ja Nicolas Otámendille. Esimerkiksi Liverpool on tehnyt aiemmin tuhoja vastaavalla kaavalla: Pelaamalla pallon korostetun herkästi eteenpäin riistojen jälkeen, ilman pyrkimystäkään rauhoittaa pelin virtausta. Kärjen nopeat Daniel James ja Anthony Martial sopivat tyyliin mainiosti.

City ajautui herkästi laidoille, mutta oikealla aloittanut Phil Foden ei pystynyt tarjoamaan riittävää laadullista ylivoimaa. Vieraiden päävalmentaja Pep Guardiola puuttui asiaan tunnin kohdalla: Riyad Mahrez vaihdettiin oikealle.

Raheem Sterling taas tuskaili vasemmalla, kun Aaron Wan-Bissaka ja Victor Lindelöf hoitivat hänet.

Ottelu osoitti jälleen, että Manchesterin jättiläiset kulkevat pelillisesti rajusti eri suuntiin. City haluaa ottaa aloitteen. United on taas parhaimmillaan, jos pääsee iskemään vastaan. City veikin sunnuntaina pallonhallinnan noin 73-prosenttisesti ja syötti reippaat 750 kertaa, kun United jäi alle kolmensadan.

City on pelannut xG-maaliodottamien valossa tällä kaudella alakanttiin Valioliigassa. Tehottomuus jatkui sunnuntaina. City ei pystynyt vastaamaan riittävän laadukkaasti Unitedin täsmälliseen pelisuunnitelmaan – ja sopivasti tuuristakin nauttinut United vei tällä kaudella paikallisvihollisten molemmat kohtaamiset Valioliigassa.