Marcelo Bielsa totesi kerran, että voittaminen tuntuu vain hetken aikaa hyvältä. Paljon paremmalta tuntuu se tarina, joka on menestyksen takana.

Jokainen, joka on ollut mukana jonkinasteisessa kilpaurheilussa, saattaa tunnistaa argentiinalaisen valmentajalegendan sanat. Voittaminen todella tuntuu hetken aikaa todella hyvältä. Sen jälkeen seuraa herkästi tyhjä tunne. Tämän jälkeen mieleen hiipii se tarina. Ne muistot harjoituksista ja peleistä, yhdessä tekeminen. Se, että oma prosessi johti kiistattomaan paremmuuteen.

Liverpool on kiistatta Valioliigan tämän kauden paras, suorastaan ylivoimainen joukkue – pelattiin sarja loppuun tai ei. Tämä on monelle vaikeaa myöntää. Sosiaalisessa mediassa leviävä, koronavirukseen liittyvä vahingonilo on sanoinkuvaamattoman vastenmielinen ilmiö.

Todelliset urheiluihmiset tunnustavat Liverpoolin ylivoiman. Liverpool on kerännyt 29 kierroksella 82 pistettä. Liverpool on voittanut 27 ottelua, pelannut kerran tasan ja hävinnyt kerran – siis yhden kerran!

57 pistettä kerännyt Manchester City on sarjan kakkosena. Sarjaa on jäljellä yhdeksän kierrosta. Jokainen tietää, että Liverpool on jo mestari. Se viimeinen kuittaus vain puuttuu.

– Juuri tänään jalkapallo ei merkitse mitään, Liverpoolin manageri Jürgen Klopp kirjoitti seuran sivuilla, kun Valioliiga meni perjantaina tauolle.

Klopp osoitti johtajuutta. Samalla Klopp osoitti, että hän on jalkapallomies isolla J-kirjaimella. Klopp tietää, että Liverpool on paras, suorastaan ylivoimainen. Tämä on se tunne, jota Bielsakin ajoi takaa. Se voittaa jopa pokaalin nostamisen.

Tämä valioliigakevät voidaan käsitellä kahdella tavalla. Voidaan joko antaa arvo yhdelle, ehkä jopa sille kaikkien aikojen parhaalle valioliigajoukkueelle – tai keskittyä vahingoniloon ja poikkeuksellisen saavutuksen vähättelyyn.

Jokainen päättää lopulta, kummalle puolelle kuuluu.