Tottenhamin entisen pelaajan Jermaine Jenasin mielestä kaikki loppukauden cup-ottelut tulisi jättää pelaamatta, jotta sarjapelit saataisiin pelattua loppuun ennen uuden kauden alkua.

Valioliiga on keskeytetty useiden muiden sarjojen tavoin ainakin huhtikuun alkuun saakka. UEFA tulee neuvottelemaan tiistaina siitä, miten esimerkiksi Mestarien liigan ja kesän EM-kisojen kanssa käy. Torstaina Valioliigan päättäjät kokoontuvat puolestaan toista kertaa yhteen neuvottelemaan loppukauden jatkumosta.

Jenasin mielestä esimerkiksi FA Cup -otteluiden tulisi siirtyä pois Valioliiga-pelien tieltä, vaikka kesän EM-kisoja pitäisikin siirtää vuodella eteenpäin.

– Meidän on mietittävä pienemmin juuri nyt, Jenas kertoi the Football Daily Podcastissa.

[readmore from=koronavirus]

– Nyt on hankkiuduttava eroon tämän kauden cup-turnauksista ja viimeisteltävä liiga, vaikka se tarkoittisi sitä, että EM-kisat siirtyisivät vuoteen 2021.

– Minun mielestäni kotimaiset sarjat ovat tärkeimpiä kaikista.

– On mahdotonta miellyttää kaikkia, ja vain 50-prosenttia Valioliiga-seuroista olisi tyytyväisiä siihen, että sarja päätettäisiin nyt. Liverpool ei voittaisi mestaruutta, eivätkä Sheffield United ja Wolverhampton voisi selvitä Mestarien liigaan.

– Nouseminen Mestaruussarjasta ja putoaminen Valioliigasta ovat kumpikin hyvin merkittäviä asioita taloudellisesti. Sen takia cup-turnausten on mahdollisesti kärsittävä.