Liverpoolin kannattaja Sean Cox on viimein saanut luvan palata pysyvästi kotiin jouduttuaan huhtikuussa 2018 väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi Mestarien liigan ottelun yhteydessä.

Sean oli veljensä Martin Coxin kanssa matkalla Anfieldille seuraamaan Liverpoolin ja AS Roman välistä välieräkamppailua, kun italialaisseuran kannattajat kävivät heidän kimppuunsa. Sean sai tilanteessa vakavia vammoja ja hänet jouduttiin saattamaan sairaalassa keinotekoiseen koomaan.

[readmore from=Sean-Cox]

Häntä on kahden viime vuoden aikana hoidettu viidessä eri sairaalassa, mutta Sean on viimein saanut luvan palata pysyvästi Irlannin Dunboyneen perheensä luokse. Coxin perhe kertoi ilouutisista sosiaalisessa mediassa.

Sean tarvinnee loppuelämänsä ajan ympärivuorokautista tukea, ja hänen kuntoutusjaksonsa jatkuu yhä pitkään, mutta Coxin perhe iloitsee saadessaan kolmen lapsen isän kotiin.

– Olemme odottaneet tätä päivää perheenä pitkään. Vaikka Seanilla on vielä pitkä matka edessä, hänen saaminen kotiin on uskomattoman tärkeä askel meille, kommentoi Seanin vaimo Martina Irish Examinerin mukaan.

Liverpoolin kannattajat ja muu jalkapalloväki keräsivät satoja tuhansia euroja Seanin kuntoutukseen. Lahjoituksia tekivät muun muassa AS Roma ja sen puheenjohtaja James Pallotta, Liverpoolin manageri Jürgen Klopp sekä Evertonin puolustaja Seamus Coleman.