Englannin jalkapalloliitto FA on pistänyt satojen amatööriseurojen kaudet aikaiseen päätökseen koronaviruskriisin takia.

FA ilmoitti torstaina, että kaikki jalkapallo kolmen ylimmän amatöörisarjan alapuolella tullaan päättämään tähän pisteeseen. Kaikki keskeneräiset kaudet mitätöidään, eikä mikään joukkue tule nousemaan tai putoamaan sarjasta kaudelle 2020-21.

Tulosten kumoaminen tuo tuskaa erityisesti niille joukkueille, jotka olivat jo varmistaneet nousunsa sarjatasoa ylemmäs. Jersey Bulls oli esimerkiksi voittanut kaikki 27 sarjaotteluaan tällä kaudella, mutta nyt joukkueen nousu amatööritason viidennelle sarjaportaalle on peruttu.

[readmore from=koronavirus]

Englannin National Leaguen, eli kolmen ylimmän amatöörisarjan kaudet yritetään saada vielä pelaamalla päätökseen. Otteluita saatetaan kuitenkin jatkaa vasta kesän lopulla, BBC epäilee.

Naisten jalkapallon puolella kaikki kaudet Englannin kolmannelta sarjaportaalta seitsemänteen ovat myös keskeytetty kokonaan. Kaikki tulokset pyyhitään samalla tavalla pois kuin miesten amatöörisarjojen puolella.

FA tulee todennäköisesti ilmoittamaan myöhemmin tänään Valioliigan ja EFL-sarjojen ottelutauon pidentämisestä.