Kerroimme tiistaina, että Manchester United pyrkii jatkamaan lähiaikoina lainahyökkääjänsä Odion Ighalon pestiä seurassa. Nigerialaiskärjen kontrahti ulottuu vain toukokuun loppuun, ja jos kautta päästään koronavirustauon jälkeen joskus jatkamaan, olisi ensiarvoisen tärkeää, että Ighalollekin saataisiin jatkopahvi – pidempi tai lyhyt.

Unitedin toiveena oli tiettävästi tammikuun siirtoikkunan takarajalla liittää Ighalon sopimukseen myös osto-optio. Kiire johti kuitenkin siihen, että hänen pelaajaoikeutensa omistavan seuran Shanghai Shenhuan kanssa ehdittiin sopia osto-optiosta vain suullisesti.

Varmaa siis ei ole, että Ighalo myös ensi kaudella Unitedissa pelaisi. Hänen kerrotaan nyt odottavan, tekeekö United hänelle laadukasta tarjousta pysyvästä siirrosta. Sitä odotellessa vanha seura Shanghai Shenhua houkuttelee kärkimiehestä rahakkaalla kontrahdilla.

[readmore from=Odion-Ighalo]

Sky Sports kertoo, että kiinalaisseura tarjoaa Ighalolle peräti 400 000 punnan (n. 437 000 euroa) bruttoviikkopalkkaa. Vuositasolla tuo merkitsisi peräti 22,7 miljoonan euron tuloja. Jos Ighalo houkutukseen tarttuu, voisi hän saada Shanghai Shenhualta kaksivuotisen jatkosopimuksen. Se ulottuisi joulukuuhun 2024, sillä nykyinen kontrahti päättyy joulukuussa 2022.

Kesällä 31 vuotta täyttävä Ighalo on tehnyt Manchester Unitedille neljä maalia niissä kolmessa ottelussa, joissa hän on ollut joukkueen avauskokoonpanossa.

Ighalo on sanonut usein, että hän on ollut Manchester Unitedin kannattaja lapsuudesta saakka.