Norwichin maalivahti Tim Krul kertoo, että Kanarialintujen pelaajat ovat saaneet tehtäväkseen soitella seuran iäkkäille kannattajile koronavirustilanteen aikana.

Ikäihmisiä on pyydetty pysymään kotona virustilanteen takia, koska he kuuluvat riskiryhmään. Norwich on kuitenkin yrittänyt pitää huolen siitä, että vanhukset eivät jää yksin. Hollantilaisvahti Krulin, 31, mielestä kannattajille soittelu on myös hyvä tapa tuoda seuraa lähemmäksi yhteisöä.

– Siksi kaikki seuran pelaajat saivat listan vanhusten puhelinnumeroista, kommentoi Krul De Telegraafille.

– Me soitamme heille joka viikko, ja raportoimme Norwichille, jos vastaan tulee psyykkinen tai fyysinen ongelma. Yleensä puhelut ovat kuitenkin mukavaa keskustelua jalkapallosta, ja sitä arvostetaan paljon.

– Naapurini on 94-vuotias ja minä autoin häntä hiljattain ostosten kanssa. Se oli pieni teko, josta oli paljon iloa.

Krul oli torjumassa itseään takaisin Hollannin maajoukkueeseen 4,5 vuoden tauon jälkeen, kunnes koronavirus pakotti lähes kaikki Euroopan sarjat tauolle. Tällä hetkellä hän ei päätään moisella vaivaa.

– Kuka minä olen valittamaan, kun koko maailma on tulessa? Huomio pitäisi kääntää sairaanhoitajiin, jotka kävelevät suoraan liekkeihin 14 tunniksi pelastaakseen ihmishenkiä. Ihailen sitä rajattoman paljon.

Krul myöntää kuitenkin, että maajoukkueluotsi Ronald Koemanin kiinnostus häntä kohtaan kasvatti motivaatiota seurapeleihin. Norwichin ykköstorjuja sai alustavan kutsun maaotteluihin, jotka peruuntuivat viruksen takia.

– Koemanin kanssa käymäni keskustelu ennen Norwich-Liverpoolia ja esikutsuni maaotteluihin Yhdysvaltoja ja Espanjaa vastaan saivat minut hyvälle tuulelle, ja ne antavat motivaatiota jatkaa.

– Ehkä saan mahdollisuuden elo- ja syyskuun maaotteluissa. Se olisi mahtavaa, jos pääsisin EM-kisoihin ensi vuonna. Jos en pääse, niin sille on syynsä.