Arsenalin entinen laitapuolustaja Bacary Sagna nostaa vanhan joukkueensa nimen mukaan Valioliigan mestaruustaisteluun ensi kaudeksi.

Arsenalin kulunut kausi on ollut vaikea, ja joukkue oli Valioliigassa vasta sijalla yhdeksän ennen keskeytystä. Piste-eroa sarjakärki Liverpooliin oli kertynyt hurjat 42 pistettä. Se on kaksi pistettä enemmän kuin Tykkimiesten oma saldo koko kaudelta, joten työsarkaa riittää.

– Arsenal pystyy siihen. Arsenalia vastaan on vaikea pelata heidän pelitapansa ja nopean pallonliikuttelun takia. Leicesterkin onnistui voittamaan mestaruuden, vaikka kukaan ei odottanut sitä heiltä. Heillä oli kuitenkin hyvä joukkuehenki ja he taistelivat jokaisessa ottelussa, Sagna sanoi Goalin haastattelussa.

Sagna uskookin joukkuehengen olevan myös yksi Arsenalin tärkeimpiä valtteja. Siitä kiittäminen on joulukuussa manageriksi valittua Mikel Artetaa.

– Jos katsoo joukkuetta, joukkuehenki on muuttunut. Kun kyse on juoksemisesta ja vastustajan seuraamisesta, he käyttäytyvät kuin eläimet. Jos Arteta ei ole tyytyväinen pelaajaan, hänet pudotetaan heti joukkueesta. Silloin pelaajan on taisteltava tiensä takaisin.

Sagna pelasi omalla urallaan Arsenalissa 285 ottelua vuosina 2007–2014. Tuona aikana hän juhli FA Cupin voittoa kerran.