Liverpool ja Atlético Madrid kohtasivat 11. maaliskuuta Mestarien liigan neljännesvälierien toisessa osaottelussa Anfieldilla. Espanjalaiset voittivat kamppailun huikeiden vaiheiden jälkeen lopulta lukemin 2-3, ja etenivät jatkopeleihin.

Ottelua oli seuraamassa katsomossa 54 000 ihmistä, joista 3 000 oli Madridista saapuneita vieraskannattajia. Liverpoolissa oli tuolloin ainoastaan kuusi koronavirustapausta. Madrid on tällä hetkellä yksi pahimmista koronavirusalueista.

Kyseisenä ottelupäivänä La Liga teki päätöksen, että seuraavat ottelut pelattaisiin tyhjille katsomoille. Edellisenä päivänä Espanjassa oli suljettu koulut. Britanniassa ei ollut tuolloin vielä mitään rajoituksia.

Keskiviikkona Liverpoolin kaupungin terveysjohtajaksi valittu Matthew Ashton totesi Guardianin haastattelussa, että tuota kyseistä ottelua ei olisi pitänyt pelata. Liverpoolissa on todettu tähän mennessä 262 koronavirustapausta. Ashton on huolestunut kasvaneista määristä viruksen suhteen.

– Ei ollut oikea ratkaisu pelata sitä ottelua. Ihmiset eivät tee huonoja päätöksiä tahallaan, ehkä tilanteen vakavuutta ei silloin vielä tajuttu. Siitä pitää ottaa opiksi tulevaisuutta ajatellen, jotta organisaatiot voivat oppia, eivätkä tee samaa virhettä enää uudestaan, Ashton sanoi.