Maailmalla jylläävä koronavirus laittaa myös monet valioliigaseurat tukalaan tilanteeseen taloudellisesti. Kausi on keskeytettynä, eikä kauden pelaamisesta loppuun ole varmuutta. Seurat menettävät jo esimerkiksi lipputulojen puutteen takia miljoonia puntia.

Hienoa kautta kuluvan kauden Valioliigassa pelannut Burnley saattaa menettää jopa 50 miljoonaa puntaa koronaviruksen takia. Pelkkien kotipelien väliin jääminen loppukaudelta voisi maksaa seuralle noin 5 miljoonaa puntaa.

Mikäli valioliigakautta ei pelata loppuun, Burnley saattaa menettää jopa 45 miljoonaa puntaa TV-sopimukseen kuuluvia rahoja.

Seuran puheenjohtaja Mike Garlick kertoi hankalasta tilanteesta joukkueen verkkosivuilla.

– Tämä on ennennäkemätön tilanne, missä tällä hetkellä olemme. Tätä ei voinut nähdä tulevan edes muutama viikko sitten. Kyseessä ei ole vain Burnleyn tai jonkun muun yksittäisen joukkueen tilanne, vaan koko systeemin Valioliigasta alaspäin oleviin sarjoihin, Garlick sanoi.

– Joukkueena, faneina, taustahenkilöinä ja kaupunkina olemme tässä tilanteessa yhdessä. Olen varma, että pääsemme tämän yli pysymällä yhdessä ja auttamalla toinen toistamme. Kaikkien pitää tehdä osansa, oli se sitten kuinka pientä tahansa, yhdessä joukkueena, Garlick päätti.

Lähde: Sky Sports