Englannissa ollaan päätetty luopua kiellosta, jonka mukaan lauantain kello 17:00 alkavia otteluita ei saisi televisioida, The Times uutisoi. Rajoitus on poistettu käytöstä loppukauden ajaksi.

Kyseessä on vahva vihjaus siitä, että keskeytyneen valioliigakauden loppuun pelaaminen pyritään suorittamaan tyhjille stadioneille.

Rajoituksesta ollaan päätetty luopua sekä Englannissa että Skotlannissa. Päätös vaati UEFA:n hyväksynnän.

[readmore from=koronavirus]

Seurat ovat aina taistelleet lauantain ottelupimennyksen puolesta, koska ne pelkäävät, että se vaikuttaisi kannattajien osallistumiseen, jos kaikki voisivat vain katsella pelejä kotona. Valioliigan päättäjät ovat kuitenkin korostaneet, ettei muutos ole pysyvä.

Pääsarjaotteluiden lisäksi lisäksi FA Cup -kamppailut voidaan näyttää myös BBC:n ja BT Sportin kanavilla. Myös EFL:n alasarjapelit pyritään asettamaan kaikkien saataville iFollow-palvelun kautta, Times jatkaa.

Jos kautta ei saada pelattua päätökseen, Valioliiga voi joutua maksamaan peräti 762 miljoonaa puntaa hyvitystä puutteellisista TV-sopimuksista. Kausi 2019-20 on toistaiseksi tauolla, eikä sen päättämistavasta ole vielä mitään konkreettista suunnitelmaa.