Englannin ammattijalkapalloilijoiden pelaajayhdistyksen (PFA) toimitusjohtaja Gordon Taylor vakuuttaa BBC:n haastattelussa, että huippupelaajat ovat tietoisia sosiaalisesta vastuustaan koronapandemian aikana.

Jättisummia tienaavien pelaajien palkanalennuksista on käyty kiivasta keskustelua viime päivien aikana. Tiettävästi pelaajat eivät ole halukkaita luopumaan rahoistaan vain siksi, jotta upporikkaat seuraomistajat voisivat säästää rahaa, jota voitaisiin myöhemmin ehkä käyttää pelaajasiirtoihin.

– Kysymys on siitä, että pelaajia pyydetään mukaan. Kysymyksen pitää tulla seuroilta, ja sitten heidän pitää tulla pöytään ja sanoa, että me emme käytä teidän rahojanne tarkoituksiin, joihin te ette halua, Taylor toteaa.

Newcastle, Tottenham, Bournemouth ja Norwich ovat jo ilmoittaneet lomauttavansa osan henkilökunnastaan. Liverpool aikoi toimia samoin, mutta se pyörsi myöhemmin päätöksensä.

– Minun tehtäväni ei ole kertoa seuroille, kuinka heidän pitää pyörittää bisneksiään. Minun tehtäväni on huolehtia pelaajien asioista, painottaa Taylor.

– Jalkapalloseura on kokonaisuus, johon ei-pelaava henkilökunta kuuluu. Heidän on tarkasteltava ei-pelaavan henkilökunnan asemaa, nuoria, akatemioita, yhteisöohjelmia omilla alueillaan ja kansanterveyden suurempaa kuvaa.

Taylorin mukaan palkanalennusneuvotteluissa voidaan onnistua, mikäli seurat, omistajat ja pelaajat käyvät rehellisen keskustelun.

– Voin ainoastaan toistaa sen, että pelaajat ovat tietoisia sosiaalisista vastuistaan ja he ovat ehdottomasti valmiita astumaan esiin ja hoitamaan asian.