Liverpoolin kakkosmaalivahti Adrián aikoo kunnioittaa ensi kauden loppuun asti ulottuvaa sopimustaan, vaikka siirtohuhuissa häntä viedään kotimaahansa Espanjaan.

Adrián, 33, siirtyi Liverpooliin viime kesänä vapaana agenttina ja pääsi kentälle heti Valioliigan avauskierroksella, kun ykköstorjuja Alisson Becker loukkaantui kesken pelin. Adrián on muutenkin päässyt pelaamaan kakkosvahdiksi kohtuullisen paljon, kun Liverpool on ollut niin monessa kilpailussa mukana. Kaikkiaan hänelle on kertynyt esiintymisiä punanutussa jo 18 kappaletta.

Espanjalaisvahdille tehtiin heti kättelyssä selväksi, että hänet hankittiin Alissonin tuuraajaksi, mutta Adrián on viihtynyt Anfieldilla muutamista mokailuistaan huolimatta.

– Tämä seura on ylittänyt odotukseni täysin, kommentoi Adrián Liverpoolin verkkosivuilla.

– Tein täydellisen päätöksen täydelliseen aikaan, kun tulin tänne, maailman tämän hetken parhaaseen joukkueeseen.

– Olen todella iloinen, että tein sen päätöksen ja että minulla oli kesällä kärsivällisyyttä.

Liverpoolin ykkösmaalivahti Alisson Becker on pitänyt tämän kauden Valioliigassa 12 nollapeliä ja päästänyt 11 maalia. Kuva: Getty Images

Adrián sai ennen tätä kautta tarjouksia muiltakin seuroilta, joista osa oli lehtitietojen mukaan Espanjasta. Huhut kotiinpaluusta ovat jatkuneet läpi kauden, kun Adrián on istunut penkillä, mutta hän ei ole miettinyt kakkosvahdin rooliaan liikaa.

– Valmistaudun henkisesti peleihin samalla tavalla kuin olisin ykkösvahti, koska minusta ei ikinä tunnu, että olisin kakkosvaihtoehto ikuisesti. Minusta ei tunnu, että istun vain penkillä ja odotan ja odotan vuoroani ilman, että välittäisin peliajasta.

– Treenaan jokaisissa harjoituksissa kuin pelaisin avauskokoonpanossa, koska siitä tulee valmistautunut tunne. Olen valmis kaikkeen, kun mikä tahansa mahdollisuus tulee. En ikinä valmistaudu istumaan penkillä.

– Tietysti Ali tietää, että hän on ykkösvahti ja hän on pärjännyt hyvin. Hän on huippumaalivahti, yksi maailman parhaista, ja hän on ansainnut kaikki palkintonsa.

– Mutta minusta meidän välillä on mahtava kilpailu. Tervemielinen kilpailu tekee meille hyvää, koska se auttaa meitä kehittymään.