Arsenalin ja Ranskan maajoukkueen legendahyökkääjä Thierry Henry lähetti tällä viikolla videoterveiset Norwichin reservijoukkueen hyökkääjälle Shae Hutchinsonille, joka odottaa 20-vuotiaana elämänsä toista munuaisensiirtoa.

Nykyään Major League Soccerin Montreal Impactia valmentava Henry, 42, luotsasi Hutchinsonia Arsenalin akatemiassa ja halusi lähettää tsemppiä entiselle suojatilleen.

– Terve, Shae. Tässä Thierry. Halusin sinun tietävän, että olet sankarini. On kerrassaan uskomatonta nähdä, mitä käyt läpi tällä hetkellä. Et pelkästään selvinnyt siitä kerran, sinä tulit takaisin ja pelasit ja nyt sinun on selvittävä siitä toistamiseen. Olet ajatuksissani.

– Sinun on vain jaksettava. Pysy vahvana. Toivottavasti näemme toisemme pian.

Thierry Henry on Arsenalin kaikkien aikojen maalintekijä 228 osumallaan. Kuva: Getty Images

Hutchinsonille tehtiin ensimmäinen munuaisoperaatio vuonna 2018. Tuolloin luovuttajana toimi hänen isänsä. Hutchinsonin uusi munuainen on kuitenkin ruvennut toimimaan huonosti, joten hänen pitää etsiä uusi luovuttaja.

– Minun piti saada tässä kuussa selville, olenko saanut uuden luovuttajan, mutta sitä on siirretty. En tiedä, milloin löydän sopivan ihmisen, kommentoi Hutchinson BBC Sportille.

– Toisesta siirrosta toipuu nopeammin. Ensimmäisen jälkeen olin sairaalassa viikon ja minulta meni 4-6 kuukautta ennen kuin pystyin taas pelaamaan jalkapalloa. Toisen jälkeen tiedän, mitä teen, joten palaan nopeammin.

– Tarvitsen uuden siirron mahdollisimman pian. Kun se [munuaisen toimivuus] laskee 15 prosenttiin, silloin tarvitsee kipeästi uuden. Olin pari kuukautta sitten aika kipeä, ja silloin se putosi 15 prosenttiin.

Norwich City FC

@NorwichCityFC
Wow! What a lovely message from @ThierryHenry for our U23s striker Shae Hutchinson.

Stay strong, Shae! 👊

Hutchinson on vaikeuksistaan huolimatta pitänyt kiinni unelmastaan pelata Valioliigassa.

– Tämä on todella turhauttavaa, mutta olen vahva henkisesti ja haluan vain pelata jalkapalloa, joten teen kaikkeni.

– Unelmani kävisi toteen, jos pääsisin pelaamaan [Norwichin] edustusjoukkueessa. Jalkapallo on ollut koko elämäni. Olen todella ylpeä siitä, mitä olen tehnyt.