Roberto Carlos kantaa yhä kaunaa hänen entiselle valmentajalleen Roy Hodgsonille, joka työskentelee nykyisin Crystal Palacen peräsimessä.

Brasilialaisen jalkapallolegendan mukaan kokenut englantilaisluotsi ”tuhosi hänet” Internazionalessa, missä Hodgson toimi päävalmentaja 1995-1997.

Carlos ei ollut lainkaan tyytyväinen Hodgsonin valmennustaitoihin, vaikka tilastojen valossa kaksikon yhteistyö toimikin melko hyvin. Brassipelaaja onnistui tekemän seitsemän maalia 34 ottelussa, mutta se ei riittänyt pitämään häntä seurassa vuotta pidempään.

Vain yhden kauden Internazionalessa pelannut Carlos kertoi Marcan haastattelussa, miten Hodgsonin taktiikat vahingoittivat hänen kehitystään Serie A -jättien riveissä.

– Roy Hodgson tuhosi minut!, Carlos totesi.

Roy Hodgson vietti vuodet 1995-1997 Internazionalen peräsimessä, palaten San Sirolle väliaikaisesti myös vuonna 1999. Kuva: Getty Images

– Hän laittoi minut pelaamaan keskikentän keskustassa. En olisi millään saanut tilaisuutta pelata Brasilian maajoukkueessa sillä tavalla, ja Copa América 1997 oli aivan ovella.

– Kyse ei ole siitä, ettemmekö me olisi tulleet hyvin toimeen. Hän ei vain tiennyt kovin paljoa jalkapallosta, Carlos kertoi.

[readmore from=Siirtouutiset]

Carlos suoriutui parhaiten laitapuolustajan roolissa, missä hän osallistui säännöllisesti myös maalintekoon. Hänen nopeutensa ja teknisyytensä teki hänestä yhden historian parhaimmista laitapelaajista, mutta Hodgson ei nähnyt tilannetta samalla tavalla.

Entinen Internazionale-manageri peluutti Felice Centofantia Carlosin mieluisalla pelipaikalla läpi koko kauden. Kesällä seura vahvisti vasemman laitapuolustajan tonttia Alessandro Pistonella, mikä oli viimeinen pisara Carlosille.

Carlos halusi vaihtaa maisemaa, ja siirtyi lopulta Fabio Capellon valmentamaan Real Madridiin kuudella miljoonalla eurolla.

– Puhuin (seuraomistaja Massimo) Morattille ja pyysin häneltä lupaa lähteä. Menin Madridiin [Capellon vuoksi]. Hän oli elämäni tärkein valmentaja, Carlos lisäsi.