Norwichissa lainalla pelaava Ondrej Duda on yhä saksalaisen Hertha Berlinin suunnitelmissa.

Slovakian maajoukkueen keskikenttäpelaaja Duda, 25, oli viime kaudella Herthan tehokkain pelaaja 11 osumalla ja seitsemällä maalisyötöllään. Hän allekirjoitti viime kesänä saksalaisseuran kanssa pitkän jatkosopimuksen, mutta aloitti kuluvan kauden kehnosti ja tippui vaihtopenkille. Duda jämähti penkille pitkäksikin aikaa, vaikka Hertha vaihtoi välissä päävalmentajaa, joten hän päätti tammikuussa kokeilla jotain muuta. Syntyi puolen vuoden lainapesti sarjapaikastaan taistelevaan Norwichiin.

Duda halusi talvella kipeästi pois Berliinistä, mutta Herthan toimitusjohtajan Michael Preetzin mukaan slovakialainen on yhä seuran kanssa hyvissä väleissä, ja hänet halutaan osaksi joukkuetta myös ensi kauden alkaessa.

– Meillä on suunnitelmia Ondrej’n varalle. Hän palaa sataprosenttisen varmasti takaisin, sanoi Preetz Transfermarktin mukaan.

– Hän ei pitänyt valmennusryhmästä, joka täällä oli talvella, koska hän ei nähnyt itselleen paikkaa joukkueessa. Hän on aina pitänyt Herthasta.

Tammikuussa Duda sanoi, että hän ei halunnut lähteä Herthasta sen takia, ettei haluaisi jäädä seuraan, vaan siksi, että ”he eivät halua minua”.

– On mahdotonta jäädä, jos joku ei halua sinua sinne. Olen vain pettynyt, osa ihmisistä petti minut.

Norwichissa Duda nousi nopeasti päävalmentaja Daniel Farken luottopelaajaksi ja oli avauksessa jokaisessa liigapelissä ennen sarjojen keskeytymistä.